Cum îți pregătești mansarda pentru sezonul rece?

Pentru ferestre durabile în timp, VELUX România recomandă celor care locuiesc la mansardă o serie de pași pe care să îi urmeze, pentru îngrijirea locuinței pe timp de iarnă, atunci când ferestrele pot fi acoperite mult timp cu zăpadă și gheață. 

Cum se întrețin și se curăță ferestrele VELUX, pe timp de iarnă?

Este bine de știut faptul că ferestrele de mansardă sunt principalele locuri în care zăpada și gheața încep să se topească, iar dacă nu sunt curățate la timp, pot exista alte depuneri ce pot îngreuna deschiderea ferestrelor. VELUX recomandă curățarea, o dată pe an, a ramei de etanșare, dar și curățarea, pe timpul iernii, a zăpezii și a frunzelor, din jurul și deasupra ferestrei, pentru a permite apei să se scurgă de pe ferestre și jgheaburile înconjurătoare. Ca măsură suplimentară de precauție, în jurul ferestrei pot fi amplasate cabluri de încălzire, pentru a vă asigura că apa topită se poate scurge liber.

Cum prevenim condensul la nivelul ferestrelor?

Pentru a preveni apariția condensului la nivelul geamurilor, vă recomandăm să păstrați la interior o temperatură constantă, de minimum 20 de grade și să aerisiți spațiul în mai multe reprize zilnice de maximum 5 minute.

Pentru a vă bucura de un climat confortabil la mansardă încercați să poziționați sursele de încălzire sub fereastră pentru a susține circularea normală a aerului cald. De asemenea, un lucru important de reținut este faptul că, în perioada iernii, nu trebuie să lăsați clapeta de ventilare tot timpul deschisă, deoarece acest lucru favorizează apariția condensului.

Alegeți ferestrele de mansardă eficiente energetic

În zonele în care iarna persistă mai mult timp, zăpada și gheața se pot aduna în cantități mari pe acoperiș și, implicit, pe ferestrele de mansardă, dând senzația de frig. Însă, noua generație de ferestre VELUX Standard Plus, beneficiază de un sistem inovator de izolare denumit ThermoTechnology® care transformă fereastra într-un scut puternic împotriva vântului și condițiilor climaterice aprige, menținând căldura în interior. Performanțele energetice remarcabile ale ferestrei se traduc prin facturi mai mici la încălzire, gradul de izolare al ferestrelor VELUX Standard Plus, care beneficiază de ThermoTechnology®, fiind mai bun cu 7% comparativ cu cel al ferestrelor care nu au acest sistem.

Iarna, folosiți precaut sistemul de ventilare al ferestrelor VELUX

Toate modelele de ferestre VELUX au clapetă sau fantă de ventilare integrată care permit aerisirea mansardei cu fereastra închisă. Însă, în perioadele reci, se recomandă folosirea cu precauție a clapetei de ventilare. Este foarte important ca aceasta să nu fie lăsată deschisă toată iarna, deoarece va favoriza apariția gheții – aerul cald iese pe elementele de aluminiu, condensează și se întoarce sub formă de infiltrații între tocul ferestrei și cercevea – iar în timp duce la deteriorarea lemnului ferestrei.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...