Cum isi mai amenajeaza romanii baia si bucataria

.

Amenajarea băilor şi a bucătăriilor în stil clasic, contemporan sau chiar romantic câştigă tot mai mult teren în rândul românilor, plăcile ceramice fiind cele care pot impune cel mai bine aceste tendinţe, potrivit unei analize realizate de Lasselsberger România, liderul pieţei locale de gresie şi faianţă şi deţinătorul brandului Cesarom.

 

„Dacă în urmă cu 10 ani românii îşi amenajau locuinţele în stil rustic cu plăci ceramice ce imitau textura pietrelor şi care erau în culori cât mai apropiate de natură, acum sunt preferate preponderent stilurile clasic, modern şi cel romantic, cu motive florale”, a declarat Toni Teau, Directorul General al Lasselsberger România.

 

Potrivit afirmaţiilor sale, această tendinţă a fost împrumutată din ţările Vestice, românii încercând tot mai mult să se adapteze trendurilor internaţionale. Astfel, în următorii ani, în bucătăriile şi băile românilor vor fi tot mai des întâlnite plăcile ceramice moderne cu modele citadine, design minimalist şi decoruri preţioase.

 

„În ceea ce priveşte stilurile preferate peste hotare, în Germania este întâlnit, de asemenea, cel modern – contemporan combinat cu accente clasice, elegante. Pe de altă parte, în Franţa  predomină stilul romantic, cu plăci ceramice pastel cu motive florale cât mai stilizate sau cât mai apropiate de realitate. În Italia, modernismul este la el acasă, colecţiile de gresie şi faianţă urmărind eleganţa şi rafinamentul”, a mai spus Toni Teau.

 

Când vine vorba de înlocuirea plăcilor ceramice şi adoptarea noilor tendinţe, în România schimbările se fac, în medie, o dată la 15-20 de ani, în timp ce în Italia la un interval chiar şi mai scurt.

 

Culori şi modele preferate de români

 

Pentru a se încadra în principalele stiluri pe care le doresc, românii optează cel mai des pentru plăcile ceramice cu glazură lucioasă, în nuanțe de maro, ocru sau bej, motivele florale fiind şi ele la mare căutare.

 

Cu toate acestea, pe piaţa locală sunt foarte bine primite și plăcile mate şi culorile tonice precum albastru, verde, portocaliu şi roşu, care se înscriu, de asemenea, în amenajările moderne, contemporane. De asemenea, decorurile moderne, sofisticate sunt şi ele la mare căutare,aducând oricărei încăperi un plus de rafinament. Texturile fine, ce imită pielea, lemnul sau pietrele, sunt ideale pentru un ambient sobru, mai ales în combinaţie cu decoraţiuni glamour.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...