Cum îl ajută jucăriile pe bebeluș, în primele luni de viață

Chiar dacă, în primele lui 2 luni de viață, bebelușul nu are nevoie de jucării, pentru că abia atunci începe să își descopere mainile și picioarele, de fapt nevoie de interacțiune a lui, este dezvoltată chiar din această perioadă. Iar pe măsură ce timpul trece, abilitățile lui se vor dezvolta cu ajutorul jucăriilor. 

Bebelușul este capabil să fie interactiv chiar în prima lui lună de viață, cu toate că nu se va folosi de jucării, la început.

Aceste prime 2 luni sunt foarte importante pentru dezvoltarea sa emoțională, astfel că aici, te poți folosi de jucarii patut pentru bebe, cu care va interacționa, prin intermediul sunetelor sau luminilor. Acesta va fi un prim contact cu jucăriile interactive ,dar va descoperi și multe lucruri noi, numai bune de explorat. 

În această perioadă, bebelușul va învăța să ofere și zâmbete, nu doar plâns,  și va învăța, inclusiv  să se focuseze vizual pe o anumită jucărie, pe vocea ta sau pe chipul tău. 

Îi dezvoltă abilitățile  motorii

Pe măsură ce el își descoperă mânuțele, bebelușul tău, cu ajutorul jucăriilor, va descoperi prinderea, ținerea și scuturarea lucrurilor, fapt care este destul de distractiv pentru el. Acestea este un prim pas al dezvoltării abilităților motorii brute. 

Cele mai bune jucării pentru această perioadă sunt cele din cauciuc moale dar și cele cu sunete.  Aici, pot fi de folos chiar și păturicile pentru bebe. 

Descoperă diferite sunete sau texturi

În această etapă, cu ajutorul jucăriilor, în care bebelușul tău este curios să descopere lucruri, se va bucura de orice îi aduce noi forme, texturi, sunete sau chiar mirosuri. 

Explorarea este un pas esențial pentru el, iar el, va fi încântat să încerce diferite obiecte, dar și să le lase să cadă pe podea sau să le ducă la gură. 

Pentru această etapă, în care el vrea să testeze aceste lucruri, apelează la jucării moi, covorașe pentru bebeluși, jucării zdrăngănitoare, mingi sau chiar obiecte de plastic. 

Descoperă ce îi place

S-ar putea să nu știi exact care sunt jucăriile lui preferate, de la început, însă cea mai bună metodă este să încerci. Oferă-i jucării diferite, de texturi, forme și culori diferite, cu sunete mai puternice sau mai suave și observă ce anume îi place. 

Acum, el este capabil să își aleagă acea jucărie preferată, maxim 2. Deși se poate plictisi foarte repede de ele, nu înceta să îi oferi și alte jucării pentru a-și alege, din nou preferata. 

Vei știi că,  îi place o jucărie atunci când el râde, atunci când se joacă cu ea sau când nu vrea să se despartă de ea. 

În momentul în care va ajunge să își întoarcă capul de la jucăria, pe care știai că o preferă, s-ar putea să se fi plictisit deja de ea. 

Nu uita că în această perioadă și interacțiunea cu tine, ca mamă este foarte importantă. Așadar, cea mai bună modalitatea de a-l ajuta să se bucure și să exploreze jucăriile, este prin intermediul tău. 

Acordă-i cât mai mult timp și joacă-te împreună cu el, chiar dacă te folosești de jucării, de vocea ta, sau de orice alte lucruri. 

- Publicitate -

Kaufland lansează E-Mobility, o platformă pentru încărcarea mașinilor electrice

Kaufland lansează E-Mobility, platforma prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea de a-și încărca autoturismul la...

Cum poți obține profit într-un timp scurt atunci când investești pe bursă

În general, investițiile pe piața bursieră sunt asociate cu perspective de câștig pe termen lung, însă trebuie să știi...