Cum echipezi bucătăria unui restaurant de la 0

Un business în domeniul Horeca este cu adevărat o provocare, dar și unul plin de satisfacții dacă faci de la început niște alegeri inspirate.

Pentru a reuși și pentru a avea cei mai mulțumiți clienți care să revină și care să te recomande, este necesar ca restaurantul tău să ofere o calitate ridicată din toate punctele de vedere.

Baza unui restaurant este reprezentată de meniul pe care acesta îl servește, dar criterii precum rapiditatea și modul în care clienții sunt serviți și tratați sunt la fel de importante.

Pentru a prepara feluri de mâncare savuroase și pentru a le servi în cel mai scurt timp posibil este nevoie să acorzi o importanță deosebită modului în care proiectezi și utilezi bucătăria restaurantului tău. Și pentru a îndeplini acest obiectiv trebuie să alegi echipamente profesionale de bucătărie potrivite nevoilor tale, realizate din materiale de înaltă calitate și care încorporează o tehnologie cât mai actuală.

Dacă ești un antreprenor la început de drum care încă este în căutare de cele mai bune soluții pentru cum să arate bucătăria și ce să conțină aceasta, pentru astăzi îți propunem un articol în care îți arătăm de ce să ții cont pentru a echipa o bucătărie profesională de la zero.

Înainte de a cumpăra echipamentele propriu zise, stabilește clar ce meniu vei servi pentru că doar așa vei descoperi și de ceea ce ai nevoie. Astfel, vei avea la final o bucătărie care să îți îndeplinească toate cerințele și în care personalul va putea munci în condiții de siguranță și eficiență maxime.

Sfatul nostru este să apelezi la consultanți specializați pe acest domeniu care să te ajute cu informații și propuneri pentru tipul de echipamente care îți vor fi necesare. Consultanții Be Our Guest, cu o experiență de peste 10 ani în domeniu, îți vor indica echipamente profesionale Horeca realizate la cele mai înalte standarde de calitate, din cele mai durabile materiale și care se vor potrivi pentru orice specific ar avea meniul tău. În plus, vei beneficia de suport constant, vei primi utilajele și echipamentele comandate într-un timp foarte scurt și vei avea service și garanție pentru a fi sigur că investiția ta a fost una înțeleaptă.

Din momentul în care ai stabilit meniul și știi ce mâncăruri vei servi, poți începe să faci lista cu echipamentele de care vei avea nevoie.

De regulă sunt câteva tipuri generale ce se vor regăsi în bucătăria oricărui restaurant, indiferent de specificul acestuia.

În funcție de procesul prin care se vor pregăti felurile de mâncare, vei avea nevoie de echipamente pentru bucătăria caldă, dar și de echipamente frigorifice și bineînțeles de unele care să te ajute cu spălarea și igienizarea vaselor folosite.

Cuptoarele electrice sau pe gaz, plitele, grilurile, friteuzele sunt echipamente care nu au cum să nu existe într-o bucătărie profesională. Alături de niște mese de lucru potrivite, alege-le pe cele ale căror dimensiune și capacitate se potrivesc cu mărimea bucătăriei tale și verifică și tehnologiile pe care acestea le încorporează pentru a avea timpi de gătire cât mai mici.

La rândul lor, echipamentele frigorifice nu au cum să lipsească. Fie că sunt congelatoare, dulapuri sau vitrine frigorifice, acestea trebuie să aibă volumul necesar pentru  a păstra ingredientele și, după caz, preparatele la rece astfel încât să te asiguri că vei servi mâncăruri proaspete clienților tăi și îndeplinești toate condițiile de siguranță alimentară.

Spațiul și echipamentele unde speli accesoriile de bucătărie precum oale, crătiți sau cuțite sunt la fel de importante. Doar niște mașini profesionale de spălat vase pot realiza o igienizare totală a veselei pe care o folosești în restaurantul tău.

Dincolo de aceste echipamente profesionale, ține cont că bucătăria trebuie să fie perfect organizată și din punct de vedere spațiu și flux tehnologic. Echipa ta trebuie să aibă loc să se miște lejer și fiecare trebuie să știe care este bancul lui de lucru și în ce ordine se desfășoară activitățile.

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...