Cum cred angajatorii că va arăta piața muncii post pandemie

Angajatorii cred că după pandemie vor recruta mai greu, va crește rata de fluctuație din companii, iar salariile vor reîncepe să crească, arată o analiză eJobs.

Pe acest fond, recrutorii cred că vor avea din nou dificutăți în a găsi candidați sau că joburile din străinătate vor fi prima opțiune pentru o bună parte dintre specialiști sau muncitori.

Totodată, 44% dintre specialiștii în resurse umane spun că angajații vor cere permanentizarea modului de lucru remote, iar 22% preconizează o creștere a salariilor.

38% dintre reprezentanții departamentelor de HR cred că specialiștii își vor găsi cel mai ușor de muncă la finalul pandemiei, mai ales că nici în ultimul an nu au dus lipsă de oportunități.

24,1% spun că foarte căutați vor fi muncitorii calificați, 19% îi nominalizează pe IT-iști, 10,3% pe tinerii fără experiență, iar 8,5% pe muncitorii necalificați.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...