All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

duminică | 17 ianuarie | 2021
-4.6 C
București

Cum au evoluat proiectele AFI din România în acest an

AFI Europe Romania a continuat dezvoltarea afacerii, livrând toate proiectele planificate pentru acest an.

În trimestrul al doilea al anului 2020, s-a livrat prima fază a AFI CITY Bucureștii Noi, primul proiect rezidențial dezvoltat de AFI Europe în România.

Prima fază, vândută integral la finalizare, cuprinde două clădiri rezidențiale, în total 190 de apartamente (garsoniere, 2 camere și 2 tipuri de apartamente cu 3 camere), zone verzi, locuri de joacă și 228 de locuri de parcare supraterane care au fost predate proprietarilor finali.

O zonă comercială de aprox. 4.500 mp închiriabili este în curs de dezvoltare la AFI City, chiar în fața stației de metrou Laminorului.

Preluarea clădirilor de birouri NEPI Rockcastle în România

Cu o valoare de 280 de milioane euro, preluarea portofoliului format din patru proiecte de birouri de la NEPI Rockcastle, în August 2020, reprezintă cea mai mare tranzacție de birouri din istoria României.

AFI Brașov

Cu o investiție totală de 150 de milioane euro, AFI Brașov aduce brașovenilor și turiștilor peste 100 de mărci internaționale și locale de top, distribuite pe 3 etaje, în peste 45.000 mp GLA, inclusiv o terasă verde de 3.500 mp cu vedere la munte.

În septembrie, birourile AFI Park Brașov și-au deschis porțile pentru noii chiriași: Siemens România și NTT Data.

Clădirea de birouri de clasa A este una dintre cele mai moderne destinații de birouri din oraș, cu 15.000 mp GLA, dotări moderne și certificare LEED verde.

Contracte reînnoite pentru 20.000 mp de birouri în AFI Park

În septembrie 2020, compania a reușit să reînnoiască contractele de leasing în complexul AFI Park cu mai mulți chiriași, însumând peste 20.000 mp.

În urma acestora, Electronic Arts a reînnoit contractul de leasing și și-a extins birourile, ajungând la aproximativ 15.000 mp, iar VEEAM Software a reînnoit contractul de închiriere pentru spațiul de peste 5.000 mp.

O nouă fază de dezvoltare pentru AFI Tech Park

Tot în acest an a început construcția celei de-a doua faze a AFI Tech Park.

Prima fază a campusului de business, AFI Tech Park 1, a fost finalizată și lansată în al treilea trimestru al anului 2018.

Întregul complex va fi format din trei clădiri de birouri clasa A totalizand aproximativ 70.000 mp GLA.

Noi magazine în AFI Cotroceni

În octombrie și noiembrie, AFI Cotroceni, cel mai mare centru comercial din țară cu 88.500 mp GLA, a anunțat deschiderea de noi magazine.

Flanco, Nike, Styland, Colin’s, my Geisha, PUPA Milano, CUPIO, I’MOD Flowers, Leonidas și Sokolov sunt mărcile care completează mixul chiriașilor din mall.

De asemenea, Marc O’Polo a deschis recent cel mai mare magazin mono-brand din România în AFI Cotroceni.

Schimbări și în AFI Ploiești

Anul 2020 a adus schimbări și pentru AFI Ploiești, cu unele relocări ale chiriașilor existenți, deschideri de magazine noi sau extinderi ale unor mărci românești și internaționale celebre.

Din această toamnă, Sinsay și Cropp, branduri ce aparțin LPP, ocupă spații de trei ori mai mari decât cele pe care le ocupau înaintea procesului de relocare și se regăsesc în oraș exclusiv în AFI Ploiești.

Noul concept Sinsay, găzduit pe o suprafață extinsă de 1200 de metri pătrați,a adus la AFI Ploiești trei noi categorii în gama de produse: articole de îmbrăcăminte pentru copii și bărbați, dar și accesorii pentru casă.

Relocat pe o suprafață de 600 mp, noul showroom eMAG deschis în decembrie este singurul showroom eMAG din județul Prahova.

De asemenea, Deichmann, Cărturești și Maxbet vor avea relocări în AFI Ploiești în ultima lună a anului.

MY GEISHA, PUPA și CUPIO și-au deschis magazinele în AFI Ploiești în ultimele luni ale anului 2020, fiind singurele din oraș.

- PUBLICITATE -