Cum arată o agenție digitală profesională? Avem astfel de agenții în România?

Înainte de toate, o agenție digitală profesională pune accent pe calitatea serviciilor pe care le oferă clienților săi și gradul de satisfacție a acestora.

Indiferent de vechimea ei pe piață, nu vei vedea agenție digitală profesională despre care să auzi că și-a abandonat clienții, nu a livrat la timp sau a condus campanii de marketing fără efecte vizibile.

Când vine vorba de profesionalism, pentru o agenție digitală de marketing, mai importantă decât istoria pe piață, este dedicația de care dă dovadă.

De aceea, atunci când alegi o agenție nu trebuie să te ghidezi doar după anul în care aceasta a fost fondată, ci să verifici mai departe dacă pe parcursul activității sale a avut parte de o creștere constantă, și-a diversificat portofoliul de servicii și bineînțeles, portofoliul de clienți.

Există și agenții de marketing cu cifre de afaceri decente, dar cu maxim 10 clienți în portofoliu, care în general fac parte din aceeași nișă.

Din punct de vedere legal și administrativ, și o astfel de afacere poate fi numită agenție de marketing, dar în niciun caz nu te poți aștepta de la ea la prea mult când o îi soliciți servicii care nu fac parte din sfera sa de specialitate. Astfel, profesionalismul, se poate judeca și după numărul de domenii în care o agenție de marketing obține rezultate bune.

Nu în ultimul rând, dacă vrei să colaborezi doar cu agenții de top, ar trebui să alegi acele agenții care nu se limitează doar la uneltele și metodele tradiționale de marketing, ci investesc în dezvoltarea unor produse originale cu efecte miraculoase pentru optimizare sau au adoptat o abordare modernă, adaptată cerințelor actuale ale pieței.

Există agenții digitale cu adevărat profesionale în România?

Bineînțeles că și în România, la fel ca în oricare altă țară din lume, există și multe agenții digitale cu adevărat profesionale, care îndeplinesc toate cerințele de mai sus și se ridică la cele mai înalte standarde de calitate.

Dacă cauți în publicațiile de profil, poți descoperi o mulțime de agenții profesionale din România. Dar dacă ne ghidăm strict după criteriile de mai sus, câteva exemple elocvente, care se încadrează în acest tipar, sunt următoarele:

DWF

Dintre toate agențiile din România, DWF este una dintre cele mai mari. De la înființarea ei și până în prezent, această agenție a demarat mai mult de 650 de campanii de marketing digital și are o activitate fructuoasa de aproape un deceniu.

DWF oferă clienților săi servicii de content marketing, dar și de link building prin care aceștia își pot atinge potențialul maxim.

Upswing

Upswing este o altă agenție digitală de top din România care oferă servicii profesionale celor care vor să-și consolideze prezența în mediul online.

Dar pe lângă o selecție diversă de servicii de marketing și optimizare SEO, Upswing mai pune la dispoziția clienților săi și un produs deosebit, sub forma unei aplicații.

Este vorba despre SEO Monitor, un program care inventariază obiceiurile de consum ale utilizatorilor motoarelor de căutare și îi ajută pe cei care îl folosesc să construiască strategii de marketing eficiente, cu o bază reală de informații.

iAgency

Cu toate că nu are o istorie destul de lungă pe piața din România, fiind înființată acum mai bine de 15 ani, iAgency s-a adaptat mereu cerințelor pieții, remarcându-se prin serviciile sale foarte moderne.

iAgency își ajută clienții mai întâi să înțeleagă principiile de promovare a unui business și apoi construiește alături de ei cea mai bună strategie de promovare.

Oblyo Digital Agency

Oblyo Digital Agency este o agenție SEO foarte versatilă, cu un portofoliu divers de clienți și o echipă de creatori de conținut care știu cum să vorbească pe limba fiecăruia dintre aceștia.

La fel ca și Upswing, Oblyo Digital Agency nu s-a limitat doar la servicii de marketing și optimizare, ci a creat și ea un produs remarcabil.

În cazul lui Oblyo este vorba despre un sistem de planificare, programare și monitorizare a articolelor online, prin care clienții săi își pot construi chiar și pe cont propriu strategii de marketing cu o eficiență garantat.

Toate articolele care trec prin Publyo ai garanția că rămân acolo unde le-ai publicat deoarece Publyo controlează în mod automat statusul acestora și verifică validitatea link-urilor din interiorul lor.

Astfel, dacă folosești Publyo știi că fiecare link în care ai investit va produce în permanență efecte pentru website-ul tău și va contribui la creșterea autorității lui.

Mai multe informații despre acest sistem, precum și despre agenția Oblyo, poți afla citind cristi.blog, o publicație online creată chiar de fondatorul acestei agenții.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...