Cum alegi un service auto pe care să te poți baza?

Mașina nu este doar un mijloc cu care te deplasezi ci și unul cu care te mândrești. Pentru a face rost de suma necesară pentru cumpăraera ei, a fost nevoie să investești timp și muncă.

Mașina visurilor tale a presupus anumite sacrificii, așa că întreținerea ei trebuie să fie o preocupare continuă pentru tine. Asta implică revizii periodice și o programare la service ori de câte ori este nevoie de intervenția unui mecanic specializat. 

Piața de servicii de mecanică auto este foarte bine dezvoltată așa că poate fi puțin dificil să găsești un furnizor de încredere, care să aibă personal bine instruit, prețuri accesibile și servicii de calitate.

Iată care sunt cele mai  importante criterii pe baza cărora poți alege un service auto pe care te poți baza: 

  1. Tehnologii și echipamente actuale

Asigură-te că service-ul este dotat cu cele mai noi echipamente, iar protocoalele aplicate sunt cele mai recente ale producătorilor. De asemenea, service-ul trebuie să ofere toate serviciile de care ai nevoie, de la tinichigerie, la mecanică fină și până la verificarea instalației de aer condiționat.

Este neplăcut să trebuiască să mergi în diferite locații pentru diferite situații care pot apărea la mașina ta. Mai bine alegi un service unde poți lăsa mașina câteva zile, dar la final toate problemele sunt rezolvate. 

  1. Tehnicieni certificați

Cu siguranță vrei ca persoanele care se vor ocupa de mașina ta să fie certificate de producătorul mașinii. Asta înseamnă că știu în detaliu modul în care este construită și în care funcționează mașina, că știu să identifice orice problemă și pot găsi rapid soluția potrivită.

Poți alege cu încredere orice service Mercedes Benz în România, deoarece vei găsi cei mai bine pregătiți tehnicieni, care vor avea grijă de mașina ta exact cum îți dorești. 

  1. Recomandări de la la prieteni și familie

O resursă foarte bună pentru a face o listă scurtă de service-uri auto pe care merită să le iei în considerare, sunt persoanele apropiate.

Prietenii și familia îți pot spune cu exactitate unde au avut experiențe fericite, dar și care sunt service-urile pe care trebuie să le eviți. Prietenii nu au niciun interes să te mintă, întotdeauna sfaturile și recomandările lor sunt sincere. 

  1. Oferă mașina la schimb

Atunci când mașina ta este în service, viața nu stă pe loc. Trebuie să te deplasezi în continuare, să mergi la muncă, să duci copiii la școală sau grădiniță și chiar să pleci într-un concediu pe care l-ai programat de mult timp.

Așa că este important să alegi un service care îți oferă mașină la schimb pe durata reparațiilor la mașina ta. Asigură-te că întrebi acest detaliu atunci când semnezi contractul de reparații. 

  1. Oferă garanții și folosește doar piese originale

Orice service auto ar trebui să ofere garanții pentru piese utilizate și manoperă. Utilizarea unor piese contrafăcute sau aftermarket se poate să creeze probleme pentru mașină, deoarece acestea nu sunt fabricate de producător, așa că nu se potrivesc exact și nici materialele din care sunt realizate nu sunt de calitate.

Un service serios oferă garanție de la producător pentru piesele originale și consumabilele pe care le folosește. De asemenea, manopera beneficiază la rândul ei de garanție, asta înseamnă că orice pagubă sau problemă derivată din montarea greșită a unor piese, va fi suportată de service și nu de tine. 

  1. Nu alege prețul cel mai mic

Chiar dacă poate fi atractivă perspectiva unei facturi mai ieftine pentru reparațiile necesare la mașina ta, nu alege un service care are prețuri foarte mici, decât dacă ai garanția ca este unul de calitate.

De cele mai multe ori, prețurile mici înseamnă piese contrafăcute, manoperă îndoielnică și implicit multe probleme ulterioare. Degeaba plătești mai puțin inițial, pentru că la final poate fi mult mai scump să rezolvi toate pagubele care vor decurge din alegerea unor variante ieftine.

- Publicitate -

InstaSun, invenția 100% românească evaluată la 4 milioane de euro

Lansat pe piața locală în 2023, InstaSun este un dispozitiv care aplică automat și uniform ulei de protecție solară...

Comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori anul acesta

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori față...