Cum alegi un aspirator performant în 2020?

Menținerea curățeniei acasă poate fi una dintre cele mai provocatoare activități în epoca modernă, când totul se diversifică, iar viața pare a fi mai dinamică decât oricând. Din fericire, tehnologia a evoluat suficient de mult încât această îndatorire devine o reală plăcere, dacă știi să alegi aparatura de care ai nevoie.

Acum ai opțiuni variate, iar fiecare dintre acestea are propriile caracteristici. Prin urmare, este important ca, în studierea ofertelor, decizia să fie luată ținând cont de nevoile specifice fiecărei case și familii.

Aspiratorul vertical–soluția modernă pentru o curățenie exemplară

Arată foarte bine, are o autonomie de funcționare suficient de mare pentru a acoperi necesarul de aspirare al unei case sau apartament de dimensiuni clasice, este silențios și foarte compact. De aceea, aspiratorul vertical reprezintă alegerea oamenilor foarte activi și a celor care au probleme de mobilitate sau dureri de spate. Nici nu are cum să fie altfel de vreme ce este ușor și își face treaba foarte bine. În plus, utilizează tehnologii revoluționare și oferă performanțe înalte într-un design minimalist, atrăgător și eficient. Aspiratorul vertical este, deci, alegerea ideală a celor pasionați de nou și au un stil de viață dinamic – găsiți pe F64 aspiratoare verticale marca Dyson.

Aspiratorul de mână – soluția ultraportabilă

Este un electrocasnic extraordinar de ușor din punct de vedere al greutății, dar și al manevrabilității, are o autonomie de minim 30 de minute, timp suficient pentru aspirarea unui spațiu mic, precum habitaclul automobilului sau o garsonieră bine îngrijită. Multe astfel de aparate oferă posibilitatea de aspirare uscată și umedă, sunt dotate cu filtru HEPA sau chiar seturi de filtre și cu recipient de colectare de până la 500 ml, eficiente pentru o sesiune rapidă de aspirare.

Aspiratorul fără sac – alegerea perfectă pentru alergici

Aspiratoarele de acest tip sunt echipate, în mod uzual, cu filtru HEPA și/sau cu seturi de filtre care pot reține orice particule cu o dimensiune mai mare de 0,3 microni. Astfel, praful este păstrat în interiorul unui recipient de plastic, într-o formă compactă, ușurând sarcina golirii și curățării acestuia. Un astfel de aspirator devine o alegere optimă și pentru că nu trebuie să mai cumperi, periodic, saci de schimb, care pot fi deveni o cheltuială obositoare, iar filtrele nu necesită înlocuire, ci doar spălare cu apă.

Aspiratorul robot – opțiunea pentru o curățenie rapidă

Pentru unii dintre noi, timpul este o resursă atât de rară, încât alocarea unui anumit interval pentru efectuarea curățeniei periodice în locuință pare a fi o sarcină aproape imposibilă. Dar, pentru că este mare nevoie ca spațiul locativ să fie curat și igienizat, aspiratorul robot poate fi soluția perfectă. Cele mai bune aspiratoare de acest tip sunt dotate cu senzori pentru orientarea în spațiu, au autonomie sporită, funcție de andocare și reîncărcare automată. În plus, pot fi programate și controlate de la distanță. Modelele de ultimă generație ajung în locuri greu accesibile, însă, spațiul ideal pentru aspiratorul robot este unul în care există loc de trecere între piesele de mobilier și podea.

Aspiratorul cu sac poate fi o soluție de buget

Este veteranul clasei sale de electrocasnice, dar, nu este depășit de tehnologiile actuale. Chiar dacă vremurile moderne oferă alternative mai ecologice, acesta reprezintă opțiunea viabilă pentru un buget limitat, dar aflat în căutarea unor performanțe care să asigure o curățare eficientă. Dacă optezi pentru un asemenea model, trebuie să știi că aspiratoarele de acest tip folosesc saci din material textil – reutilizabili – sau din hârtie – de unică folosință.

Indiferent de tehnologia aleasă, este foarte important ca în momentul în care analizezi opțiunile de cumpărare, să iei în considerare toate elementele care pot defini un aspirator ca fiind suficient de performant:

  • setul de accesorii oferite;
  • puterea de aspirare – exprimată în watti: cu cât mai mare, cu atât mai bine pentru performanță și eficiență în curățenie;
  • tipurile de filtre încorporate;
  • nivelul de zgomot.

Ca ultim sfat, trebuie să reții că este important să verifici opiniile celor care au utilizat modelul pe care îl iei în considerare. Aceasta este modalitatea cea mai sigură de a găsi detaliile de care ai nevoie, pentru a te lămuri, pe deplin, înainte de orice achiziție. 

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...