Cum alegi pantofii sport potriviți pentru jogging

Vrei să te menții în formă? Din fericire, nu ai nevoie de antrenamente dificile la sală sau de echipamente sportive costisitoare, ci poți începe cu alergări ușoare, prin parc.

Dintre toate sporturile existente, alergarea este o formă de mișcare la îndemâna oricui și se practică indiferent de vârstă sau de condiția fizică, pentru că implică trepte diferite de intensitate.

Câteva minute de alergare pe zi pot contribui la menținerea unui stil de viață sănătos, alături de o alimentație echilibrată. Dacă vrei să începi alergarea, ai nevoie de un echipament potrivit, în care să te simți confortabil atunci când faci sport.

Descoperă cum poți să alegi pantofii potriviți pentru jogging, din rândurile de mai jos!

Mizează pe confort

Atunci când ești în căutarea unor pantofi sport pentru alergat, alege perechea în care te simți cel mai confortabil. Pentru a evita dureri insuportabile de picioare, trebuie să fii încălțat cu pantofi sport comozi.

Astfel, indiferent dacă îți dai comandă online de pantofi pentru alergat sau îi cumperi din magazinele fizice, probează-i! Doar mergând câțiva pași îți vei da seama dacă ai achiziționat mărimea potrivită.

În caz contrar, vei observa că pantofii sport te strâng sau că îți sunt mari atunci când pășești. Desigur, pantofii pentru alergat trebuie să-ti placă, așa că verifică designul, căptușeala și talpa, astfel încât să corespundă preferințelor tale.

Gândește-te la locul în care alergi

Pantofii sport pentru alergare trebuie să fie potriviți pentru suprafața pe care obișnuiești să alergi. Astfel, pentru alergarea pe teren drept, precum aleile din parc, poți achiziționa o pereche de pantofi sport cu talpă subțire. În schimb, dacă obișnuiești să alergi pe un teren accidentat, ai nevoie de încălțăminte sport cu talpă groasă, care oferă aderență.

Vrei să alergi la sală, pe bandă? Din fericire, găsești numeroase modele de pantofi sport concepute pentru sala de fitness, pe care le găsești atât online, cât și în magazin. Atunci când alegi pantofii pentru alergat, trebuie să verifici și modul în care talpa atinge solul, fiindcă încălțămintea sport trebuie să-ți asigure o amortizare optimă. Dacă pășești către exterior atunci când alergi, ai nevoie de pantofi sport cu boltă înaltă.

Cumpără pantofi sport de calitate

Un alt criteriu de care trebuie să ții cont în ceea ce privește pantofii de alergare este materialul din care sunt confecționați. Pentru această activitate fizică, sunt recomandate materialele ușoare, pentru că favorizează ventilația picioarelor și îndepărtează transpirația. Dacă îți place să alergi atunci când plouă, optează pentru o pereche de pantofi sport impermeabili, care te feresc de umiditate.

Alege pantofii sport cu sistem de închidere potrivit

Un alt criteriu pe care îl poți lua în seama în ceea ce privește pantofii sport? Sistemul lor de închidere. Sistemul de închidere al pantofilor de alergare determină atât rapiditatea, cât și stabilitatea pe care le ai în timp ce alergi. Există pantofi sport pentru alergare cu șiret, cei mai potriviți pentru antrenament, fiindcă îți permit să ajustezi încălțămintea după bunul plac.

Nu sunt recomandați pantofii sport cu elastic, fiindcă nu permit fixarea corectă a picioarelor.

Ia în calcul aceste sfaturi atunci când ești în căutarea pantofilor sport pentru alergare și nu vei da greș! În acest fel, te vei bucură de sesiuni de alergare benefice pentru sănătate.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...