Cum alegi mobilierul de închiriat pentru evenimente?

Selecţia unui mobilier evenimentepentru o petrecere la un restaurant sau pe o terasă este unul din cele mai importante aspecte în planificarea unei petreceri.

Indiferent de ocazie, fiecare eveniment ar trebui să facă o impresie bună, iar cei implicaţi în planificare trebuie să ţină cont de mobilier şi de dotări în acest sens.

Nu este recomandată achiziţionarea mobilierului pentru doar câteva ore, ci închirierea lui, fiind o variantă foarte economică şi care permite diversificarea aspectului petrecerii în cazul în care sunt programate mai multe evenimente în aceeaşi perioadă de timp.

Mobilier evenimente cumpărat vs. închiriat

Fie că este vorba despre mese sau scaune restaurantori alte piese de mobilier pentru evenimente, unul din principalele detalii este reprezentat de stabilirea tipurilor şi cantităţii de mobilier necesare.

Aceste obiecte de mobilier includ mese, scaune, canapele pentru zona de recepţie, iar lista poate continua. Acestea sunt piesele de bază pentru organizarea cu succes a unei petreceri de mari sau mici dimensiuni.

Având în vedere această dificultate comună specifică celor ce se ocupă de programarea şi de organizarea evenimentelor private sau ce aparţin unor companii, este bine de ştiut că există agenţi economici care se oferă să ajute clienţii să aleagă mobilierul de închiriat şi logistica potrivite pentru fiecare ocazie în parte.

Închirierea unor obiecte de mobilier este o variantă mult mai economică şi mai eficientă pentru organizarea unui eveniment atât indoor, cât şi outdoor.

Ce trebuie să ştii înainte de a alege mobilierul pentru petreceri?

Înainte de a pune la punct o petrecere în aer liber sau la restaurant, înainte de a stabili mobilierul ce trebuie închiriat, este important de avut în vedere următoarele lucruri:

  • stabilirea numărului de invitaţi, statutului social al acestora şi aşteptărilor lor de la evenimentul respectiv;
  • definirea temei petrecerii în mod clar;
  • stabilirea tipului de mobilier şi stilului de mobilier potrivite pentru invitaţii ce iau parte la eveniment;
  • stabilirea elementelor de diferenţiere ce pot crea un eveniment de neuitat;
  • alegerea furnizorului de mobilă pentru evenimente ce poate oferi obiectele necesare.

Tema petrecerii, locaţia şi publicul invitat – elemente cheie în alegerea mobilierului de închiriat

Planificarea oricărui eveniment începe cu informaţii referitoare la oaspeţii invitaţi şi la care dintre ei participa în mod efectiv. Dacă la petrecere sunt invitaţi mulţi oameni, atunci organizatorii trebuie să solicite o confirmare telefonică sau prin e-mail, pentru a nu cheltui inutil banii pe mâncare şi pentru a nu închiria mai multe scaune şi mese decât este necesar.

De asemenea, o dată ce s-a stabilit numărul de invitaţi ce vor participa la eveniment, se va decide tema evenimentului, care va avea un impact mare asupra tipului de mobilier închiriat  şi asupra posibilităţilor de personalizare a acestuia sau de decorare a spaţiului unde evenimentul se va desfăşura.

Locaţia desfăşurării evenimentului este un alt criteriu important de alegere a mobilierului, pentru că astfel se pot alege mese şi scaune mai casual, mai elegante, din materiale care se potrivesc sediului locaţiei respective şi temei  alese.

- publicitate -