Cum alegi forma ramelor ochelarilor de vedere? 3 lucruri de care să ții cont!

Alegerea ochelarilor de vedere potriviți poate fi foarte dificilă. Dincolo de consultațiile necesare, măsurarea dioptriilor și alegerea lentilei potrivite, forma ramelor îți poate da bătăi de cap. Mai mult decât atât, ochelarii de vedere au, în prezent, nu doar rol de reglare a vederii, ci și rol estetic. Astfel, dacă nu știi cum alegi forma ramelor pentru ca ochelarii de vedere să îți evidențieze armonios trăsăturile, iată 3 lucruri de care să ții cont!

Forma feței este esențială în alegerea ramelor de ochelari

Ramele ochelarilor de vedere trebuie să fie alese nu doar în funcție de culoarea sau modelul dorit, ci și ținând cont de forma feței. Aceasta este deosebit de importantă în alegerea ochelarilor potriviți, deoarece forma ramelor trebuie să fie în armonie cu forma feței pentru a crea un contrast armonios și complementaritate. 

Există mai multe forme ale feței, printre care se numără forma ovală sau alungită, forma rotundă, pătrată, triunghiulară, forma de diamant sau de trapez. Toate acestea sunt normale și fiecare dintre ele poate fi pusă în evidență într-un mod armonios cu ajutorul ramelor potrivite de ochelari. 

Indiferent că ești în căutarea unor branduri renumite pentru ochelarii tăi de vedere, poți găsi o varietate de rame de ochelari de vedere Gucci pentru bărbați de pe Lensa.ro, iar alegerea devine mult mai ușoară când ai modele frumoase și calitative la îndemână. 

Ramele de ochelari în culori variate sunt la mare căutare

Ei bine, majoritatea oamenilor tind să creadă că alegerea unor culori clasice, neutre, precum bej, alb, gri, negru sau maro este cea mai bună, chiar și în privința ochelarilor de vedere. Cu toate acestea, culorile sunt la mare căutare în acest an!

Modele variate, culori care mai de care, de la verde, galben, albastru sau portocaliu la imprimeul de tip leopard, atât pentru femei, cât și pentru bărbați sunt căutate și dorite din ce în ce mai mult. 

A ieși din tiparele clasice este la modă acum, motiv pentru care nu te opri la simple modele de rame de ochelari în culori neutre și încearcă ceva nou! Poate că o culoare diferită ți se va potrivi mult mai bine decât un model clasic și te va scoate în evidență! 

Trucul simplu prin care poți alege forma potrivită a ramelor de ochelari

Există un truc foarte simplu de aplicat prin care poți afla mult mai ușor și mai rapid care formă a ramelor de ochelari ți se potrivește cel mai bine. Ținând cont de forma feței, pe care o poți afla ușor dacă ai o fotografie a ta de tip selfie pe care să trasezi conturul feței, poți trece la pasul următor. 

Mai exact, acest truc face referire la faptul că dacă, spre exemplu, forma feței tale este una ovală, ramele ochelarilor ar trebui să aibă o formă opusă celei ovale. Având în vedere exemplul menționat, pentru o față ovală se vor potrivi de minune ochelarii de tip cat-eye. 

Prin urmare, folosind acest truc simplu de aplicat vei putea observa mult mai ușor care sunt formele ramelor de ochelari care ți se potrivesc cel mai bine și care sunt acelea care nu te avantajează. 

Nu mai trebuie decât să încerci și să observi, după care să alegi ochelarii care îți plac cel mai mult!

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...