Cum alegi firma potrivită pentru mutări internaționale

Fie că alegi să te muți datorită job-ului, studiilor sau poate doar vrei să locuiești în țara visurilor tale, decizia relocării în străinătate este un proces de durată, deloc ușor de luat de pe-o zi pe alta. Sunt o mulțime de factori care trebuie luați în considerare, iar numai după o analiză amănunțită, poți începe planul pentru mutare.

În acest proces, vei avea nevoie, cu siguranță, de ajutorul profesioniștilor. O firmă de mutări internaționale poate fi de un real ajutor, nu doar pentru că îți asigură transportul mobilei peste graniță, dar te poate ajuta și cu dezasamblarea, pregătirea și încărcarea mobilei. Tu trebuie doar să stabilești ce ai nevoie și să alegi firma potrivită! Dacă nu știi ce să ai în vedere atunci când alegi o astfel de firmă, iată câteva puncte cheie care te vor ajuta.

Pregătirea mobilei

Această etapă poate fi mai solicitantă decât pare. Partea bună este că poți avea ajutor specializat, dacă îți dorești. Pentru început, va trebui să golești rafturile. Desigur, acest lucru îți revine în totalitate, însă pentru celelalte aspecte, ajutorul trebuie doar cerut.

O firmă de mutări se poate ocupa de dezasamblarea mobilei și pregătirea sa pentru transport. Mobila va fi împachetată cu cea mai mare grijă pentru a fi transportată în siguranță și etichetată corespunzător. Totodată, echipa de profesioniști te poate ajuta și la deplasarea mobilei în mașină și se va asigura că aceasta este poziționată corespunzător pentru a nu se deteriora. 

Modul de transport

Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere când alegi o firmă de mutări la nivel internațional este mijlocul de transport. În funcție de țara în care trebuie să ajungă mobila, trebuie să te asiguri că firma îți pune la dispoziție modul de transport dorit. Bunurile tale pot fi transportate rutier, pe apă sau aerian.

Dacă nu știi care variantă este potrivită în cazul tău, poți oricând primi consiliere din partea companie. Tot astfel poți afla și costurile care pot fi un bun punct de orientare în decizia luată. Alături de costuri, ia în calcul și durata transportului pentru fiecare mijloc ales. Deși transportul aerian poate fi cel mai costisitor, este și cel mai rapid, în vreme ce, transportul rutier este o metodă eficientă, la costuri reduse. Transportul pe apă este recomandat atunci când cel rutier nu este posibil și este și el o alternativă rapidă.

sursă foto: relocaribucuresti.ro

Finalizarea procesului

Ultimul pas cu care te poate ajuta o firmă specializată este descărcarea mobilei, montarea și poziționarea ei. Dacă vrei să scapi de grija pregătirii mobilei la destinație, aceste servicii sunt ceea ce ai nevoie. Deși poate reprezenta un cost în plus, această etapă te va ajuta să îți salvezi timpul și, în plus, nu vei avea de ce să te îngrijorezi cu privire la montarea corectă a mobilei. Lasă totul pe mâna profesioniștilor!

Ținând cont de serviciile oferite, stabilește-ți un buget și încearcă să îl respecți. Firma de mutări te poate ajuta să alegeți împreună serviciile care se încadrează bugetului tău și te poate sfătui să iei cele mai bune decizii.

Alte aspecte importante de care trebuie să ții cont în alegerea companiei potrivite sunt recenziile și părerile celorlalți clienți. Un testimonial primit de la cei cu care au lucrat poate cântări mult în luarea deciziei. De asemenea, un alt aspect de luat în seamă este asigurarea bunurilor. Dacă îți dorești acest lucru, verifică dacă firma de mutări te poate ajuta cu realizarea unei asigurări pentru mobila pe care urmează să o transporți în străinătate.

După ce decizia mutării a fost luată și ai stabilit de ce servicii ai nevoie de la firma de mutări mobilă, este timpul să contactezi compania. Discuțiile din timp îți vor asigura disponibilitatea datei la care vei să aibă loc transportul. O firmă serioasă îți va furniza răspunsuri la toate întrebările și te va ajuta să iei cea mai bună decizie cu privire la procesul de pregătire, transport și montare.

În plus, nu uita că discuțiile trebuie finalizate cu semnarea unui contract și pregătirea actelor necesare transportului. 

Cu aceste sugestii utile, îți va fi mai ușor să alegi firma potrivită pentru mutarea mobilei în străinătate. Ajutorul primit la acest proces va fi vizibil și te va ajuta să scapi de griji și stres, lăsându-ți timp pentru celelalte aspecte organizaționale ale mutării.

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...