Cum alegi cel mai bun mobilier pentru terasa neacoperită

Dacă stai la casă și ai o curte la dispoziție, poți profita de acest lucru și îți poți amenaja o terasă, unde te poți relaxa alături de familie. Dacă terasa nu este acoperită, este necesar să alegi cu atenție piesele de mobilier potrivite și decorațiunile, astfel încât acestea să fie rezistente la intemperii și la soare, și în același timp să îți asigure un confort sporit. De aceea, îți oferim câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi mobilierul potrivit pentru terasa ta.

Mese și scaune

Înainte de a achiziționa piesele de mobilier pentru terasa casei, trebuie să iei în considerare trei lucruri esențiale: calitatea produselor, bugetul și designul pe care ți-l dorești. Atunci când vei alege masa și scaunele pentru terasă, este necesar să ții cont de gusturile familiei tale, astfel încât alegerea ta să se plieze pe bugetul disponibil și în același timp să îți asigure tot confortul de care ai nevoie.

Fiind vorba de o terasă neacoperită, ar fi ideal să achiziționezi niște piese de mobilier rezistente la razele soarelui și la intemperii. În acest caz, cele mai potrivite ar fi cele realizate din aluminiu, sau din lemn de bambus sau ratan. De asemenea, și mobilierul de plastic poate fi o alegere potrivită, ținând cont că se găsește într-o varietate de modele și culori, fiind rezistent și ușor de întreținut. 

Totuși, dacă preferi un decor mai elegant, poți opta pentru un set de scaune din ratan sau din fier, iar pentru un design rustic, poți alege un mobilier realizat din lemn de tec, acesta fiind rezistent la apă și la razele soarelui. Dacă vrei să eliberezi terasa pe timpul iernii, poți căuta scaune și mese de exterior pliabile, pe care în sezonul rece le poți adăposti fără probleme în garaj.

Balansoare, hamace și șezlonguri

În timpul verii vrei să te relaxezi la soare, chiar de pe propria terasă, așa că un șezlong este mai mult decât binevenit. Dacă nu ai suficient loc, îl poți înlocui cu un scaun de tip balansoar, în care îți poți savura cafeaua de dimineață. 

Dacă vrei să transformi terasa într-un loc boem, îți recomandăm să optezi pentru un hamac țesut din sfoară sau pentru unul din bumbac vesel colorat. În lipsa unor copaci sau stâlpi de susținere în apropierea terasei, poți alege un hamac cu suport pliabil.

Decorațiunile potrivite pentru o terasă neacoperită

Decorațiunile pentru terasă se aleg în funcție de designul pentru care optezi și de atmosfera pe care dorești să o creezi. Dacă vrei să decorezi totul într-o manieră rafinată, poți să folosești felinare de grădină sau ghirlande cu beculețe, care vor lumina atât terasa, cât și aleea din grădină. 

Dacă visezi la o atmosferă de basm, poți folosi borcane cu lumânări, însă acestea nu vor fi la fel de practice în zilele ploioase. Nu uita de butucii de lemn, care oferă un aer rustic unei terase, și care pot fi folosiți ca suport pentru ghivecele cu flori sau pentru felinare.

Pentru terasă îți recomandăm să alegi plante în culorii vii, care să contrasteze cu restul decorului. Poți așeza jardinierele mai mari pe jos, iar ghivecele mai mici pe masă, sau pe etajere.

Folosește-ți cât mai mult creativitatea și amenajează terasa așa cum îți dorești, pentru a te bucura de clipe de basm și de momente de liniște în fiecare zi. Înainte de a achiziționa piesele de mobilier și accesoriile, asigură-te că ai bugetul necesar și că ai ales cele mai bune produse pentru tine și familia ta.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...