All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

sâmbătă, 17 aprilie, 2021
-PUBLICITATE-

Cum a evoluat piața anunțurilor imobiliare în pandemie

Între ultimul trimestru din 2020 și primul trimestru al anului, prețurile apartamentelor de vânzare au crescut cu 5%, arată o analiză OLX.

Apartamentele oferite spre închiriere au avut prețuri în scădere cu 3%, o dinamică vizibilă în special după perioada stării de urgență.

Prețurile au evoluat similar și în cazul caselor, dacă cele de vânzare au avut un preț mai mare (cu 9%), casele de închiriat au avut prețuri mai mici (cu 6%). 

O situație aparte s-a remarcat în cazul prețurilor terenurilor, care au crescut cu 19%, în special după starea de urgență.

Impactul pandemiei asupra ofertei de anunțuri imobiliare

În 2020 s-a remarcat o creștere a numărului de anunțuri noi și anunțuri active în cazul apartamentelor oferite spre închiriere.

Dacă anunțurile noi au fost mai multe cu 35%, numărul anunțurilor active a crescut cu 79%, în ultimul trimestru din 2020 comparativ cu primul trimestru al anului.

În cazul caselor, numărul de anunțuri noi a scăzut cu 8%, în timp ce anunțurile active au fost cu 3% mai multe în trimestrul 4 comparativ cu primul trimestru al anului 2020.

Numărul de anunțuri noi a fost marcat de o scădere semnificativă în cazul terenurilor (-22%), iar cele trei procente de creștere de la nivelul anunțurilor active s-au menținut și în cazul terenurilor. 

Impactul pandemiei asupra cererii de pe platformele de anunțuri imobiliare

Traficul de pe platformele de imobiliare a fost în scădere în perioada lockdown-ului și a reînceput să crească după aproximativ 4 săptămâni, în majoritatea țărilor europene.

Lucrurile au stat similar și în România, unde traficul înregistrat pe Storia.ro și OLX Imobiliare a revenit la stadiul de dinainte de pandemie în 7 săptămâni de la declanșarea stării de urgență. 

- PUBLICITATE -

TREBUIE SĂ CITEȘTI