Cum a evoluat interesul pentru echipamente agricole rulate în acest an

Tradus, platformă globală online pentru autovehicule comerciale și echipamente rulate, a analizat activitatea utilizatorilor de pe platformă încă de la începutul pandemiei de coronavirus.

Interesul pentru tractoare a fost cel mai ridicat, dar fermierii au preferat și echipamente de recoltare pentru muncă specializată, în timp ce interesul pentru alte categorii a depins de sezon.

Tradus raportează că între ianuarie și iunie 2020 tractoarele au înregistrat 71,7% din totalul vizitelor din categoria agricultură.

Vârful de interes este ianuarie, cu 73,6% din numărul total de vizite, urmată de martie cu 73,2% din vizualizările lunare. Fermierii se pregăteau cu siguranță în avans pentru anul ce tocmai începuse.

Interesul a scăzut în aprilie și iunie, tractoarele înregistrând mai puțin de 70% din afișările lunare, ceea ce poate fi un indicator că fermierii s-au concentrat pe alte tipuri de echipamente specializate pentru munca sezonieră.

John Deere, Fendt și New Holland sunt printre cele mai solicitate mărci agricole de pe platformă. De asemenea, filtrul pentru identificarea anumitor mărci și filtrul de preț sunt cele mai utilizate în căutarea tractoarelor de pe platformă.

Echipamentele de recoltare, în topul utilajelor specializate

De departe, echipamentele de recoltare sunt cele mai căutate atunci când vine vorba de utilaje specializate, cu 7,8% din numărul total de afișări în primele șase luni ale anului.

Luna cu cel mai scăzut interes a fost aprilie, când echipamentele de recoltare au înregistrat 6,2% din afișările lunare, în timp ce vârful a fost înregistrat în iunie, cu 9,6% din vizualizările din acea lună.

Acest lucru se poate datora faptului că fermierii se pregătesc în avans pentru cel mai important moment al anului: sezonul de recoltare.

Cu toate acestea, ianuarie și februarie au fost de asemenea luni bune pentru echipamentele de recoltare, cu 9%, respectiv  8,4% din afișările lunare. Acest lucru indică din nou că fermierii folosesc începutul de an pentru a se pregăti în avans pentru sezoanele viitoare.

Interes crescut în aprilie și iunie

Interesul fermierilor a variat în primele șase luni ale anului, dar, în general, lunile cu cel mai crescut interes au fost aprilie și iunie.

De exemplu, interesul pentru utilajele de grădină a fost crescut în aprilie, cu 2,5% din numărul total de vizualizări lunare, după ce în ianuarie acest tip de utilaj a înregistrat doar 1% din numărul total de afișări.

Cu toate acestea, interesul a început să scadă în mai și iunie: doar 1,8% din afișările lunare.

Alte categorii specializate, cum ar fi remorcile agricole, echipamentele de cultivat și aplicatoarele de îngrășăminte au atins, de asemenea, vârful în aprilie, dar interesul a scăzut în mai și iunie.

De exemplu, echipamentele de cultivare au înregistrat 5% din afișările lunare din aprilie, în timp ce interesul a scăzut la 3,1% din vizualizări în iunie.

În celelalte patru luni, interesul rămâne oarecum constant, cu peste 3% din afișările de pagini pentru fiecare lună.

Pe de altă parte, interesul pentru echipamente de fân/furaj a fost cel mai mare în iunie. Interesul pentru acest echipament specializat a crescut de-a lungul anului, înregistrând 3,2% din afișările lunare în ianuarie, 4,9% în aprilie, atingând apogeul în iunie, cu 5,5% din afișările lunare.

Interesul pentru echipamentele de cartofi, echipamentele de prelucrare și depozitare și echipamentele viticole a rămas oarecum constant în prima jumătate a anului.

- Publicitate -

Ultimele

Românii plătesc cel mai puțin pentru mâncarea tradițională de sărbători

Gospodăriile românești vor plăti mai puțin de 18 euro pentru mâncarea tradițională de Crăciun, cel mai mic cost dintre...