Cum a evoluat industria hotelieră din București în timpul pandemiei

În București, gradul de ocupare a hotelurilor a fost redus anul trecut, pe fondul pandemiei, arată un raport Colliers.

De exemplu, un hotel de 4 stele din zona centrală a înregistrat un grad de ocupare de aproximativ 30%, comparativ cu peste 80% în 2019.

Într-un scenariu decent, gradul de ocupare ar fi trebuit să crească până la 50% până la sfârșitul lui 2020 pentru hotelurile renumite, dar al doilea val Covid-19 a amânat revenirea industriei.

Cum București nu este o opțiune tradițională de vacanță de vară și este legat mai degrabă de zona călătoriilor de afaceri, gradul de ocupare a rămas scăzut în timpul verii, în zona de 10-15%.

Venitul mediu pe cameră a fost afectat

Media venitului mediu zilnic pe cameră între iunie și august a scăzut cu 20-25%, comparativ cu media înregistrată în 2019, în aceeași perioadă, atingând un nivel de 250 lei/cameră/noapte.

Mai mult, limitările de călătorie și regulile guvernamentale privind distanțarea socială au contribuit la amânarea sau anularea multor evenimente, lucru care a dus direct la scăderea călătoriilor pentru afaceri și agrement.

Ce hoteluri noi s-au deschis în pandemie, în București

Cele mai importante sunt Hotel Moxy, deschis în iulie 2020, în centrul vech de către grupul Apex și Ibis Style City Center, cu 150 de camere, situat pe strada Știrbei Vodă, deschis de Dentotal în colaborare cu hotelurile Accor, în iunie 2020.

În ceea ce privește proiectele viitoare, există încă puține hoteluri în lucru, iar mărcile caută locații bune pentru a se afilia.

Astfel, lanțul Accor a semnat un nou acord de management cu Alexandra Residence Design pentru construirea unui nou hotel sub brandul Ibis, cu 144 de camere, un SPA și un centru de evenimente de 1.000 de metri pătrați.

Până la sfârșitul lui 2021, se așteaptă la deschiderea hotelului Ibis Airport (85 de camere) și a noului hotel de lux Autograph Collection by Marriott din centrul vechi al Bucureștiului (217 camere).

Alte proiecte mai includ un nou brand sub umbrela Accor (100 de camere), Corinthia Grand Hotel du Boulevard (50 de camere) sau reconversia Palatului Oscar Maugsch, vândut recent de BCR unui grup de investitori din industria hotelieră.

- Publicitate -

Aproape o treime dintre cei care călătoresc cu autocarul sunt nemulțumiți de autogări

Aproape o treime dintre cei care călătoresc cu autocarul sunt nemulțumiți de calitatea autogărilor, considerându-le nesigure, arată un sondaj...

1 din 7 români consideră că deșeurile de plastic din natură au devenit o problemă majoră

Deșeurile din plastic aruncate în natură – în păduri, ape sau pe marginea drumului – sunt considerate una dintre...