Cum a arătat piața de recrutare în domeniul medical anul trecut

Cererile de angajare de medici și specialiști medicali au crescut cu 40,8% anul trecut, comparativ cu 2020, conform datelor platformei MEDIjobs.

Numărul clinicilor, spitalelor, cabinetelor și laboratoarelor medicale interesate să recruteze în mod automatizat personal medical a crescut cu peste 19%.

Nevoile de recrutare ale companiilor medicale au crescut și ele cu 23.5% față de 2020, iar numărul de oferte de angajare trimise în 2021 a crescut cu 45%.

În total, companiile medicale înscrise în platforma MEDIjobs au înregistrat peste 108.000 oferte de angajare trimise potențialilor candidați.

Și numărul interviurilor de angajare efectuate în domeniul medical românesc a crescut anul trecut cu 32.2%.

Cele mai mari salarii oferite prin platformă

Cele mai căutate 10 specializări pentru medici sunt cardiologie, neurologie, psihiatrie, diabet, ATI, endocrinologie, medicină internă, ORL, radiologie, medicină de familie.

În privința asistenților, cele mai des solicitate posturi de către angajatori sunt stomatologie, medicină generală, recoltări, radiologie, dermatologi, bloc operator, ATI, chirurgie cardio-vasculară, BFKT, cardiologie.

Cele mai mari salarii pentru medici, oferite prin intermediul platformei MEDIjobs au
fost pentru posturi în București, respectiv:

  • ATI: 20.000 lei;
  • Neurologie: 18.000 lei;
  • Medicină de urgență: 17.000 lei;
  • Cardiologie: 15.000 lei.

Salariile oferite medicilor pentru posturi în Moldova și Oltenia sunt cu aproximativ 25% mai mici decât în celelalte regiuni ale țării, în special pentru posturile auxiliare.

Cele mai atractive orașe pentru personalul medical

În topul primelor 10 orașe în care se caută medici sunt: București, Satu Mare, Buzău, Suceava, Pitești, Ploiești, Craiova, Constanța, Iași și Otopeni.

Este de remarcat că Timișoara și Cluj-Napoca au ieșit din topul celor mai atractive 10 orașe din țară.

În privința asistenților, cele mai căutate orașe sunt București, Cluj, Sibiu și Brăila.

Există însă și orașe unde nevoia de asistenți medicali are o acoperire deficitară, respectiv Tulcea, Baia Mare, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Reșița sau Alexandria.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...