Cum a afectat pandemia Sars-CoV-2 vânzarea de bilete de avion

O analiză Vola.ro arată că lunile august şi septembrie au recuperat din pierderile perioadei martie – iulie, în ceea ce privește vânzarea de bilete de avion.

În vara anului 2020, românii au cumpărat bilete de avion cu 24% mai ieftine față de anul anterior.

Cu toate acestea, vânzările de bilete de avion au scăzut cu 60% în iulie şi august comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019.

Comparativ cu 2019, căutările pentru cele mai populare destinaţii au scăzut cu 56% (Italia – minus 68%, Spania – minus 67%, Cipru – minus 59%, Turcia – minus 58%, Grecia – minus 49%).

În 2020, numărul românilor care caută şi rezervă zboruri de pe un dispozitiv mobil a crescut cu 10%. Astfel, 83% dintre români caută zboruri pe mobil, iar 69% rezervă şi plătesc direct de pe mobil.

Potrivit Vola.ro, zborurile interne au fost cel mai afectat segment de călătorii. Călătoriile pentru studii sau către locul de muncă sunt singurele care nu au înregistrat scăderi importante.

Dintre biletele cumpărate de români și anulate din cauza pandemiei în perioada martie – august 2020, cele mai multe sunt cele cu destinația România, ceea ce arată că mulți dintre românii din Diaspora au ezitat să mai vină acasă.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...