Cu rulourile automatizate Somfy puteți reduce temperatura cu 4° până la 7°C* în zilele caniculare

Umbrirea solară joacă un rol esențial în combaterea schimbărilor climatice. Instalarea rulourilor automatizate în detrimentul celor manuale înseamnă o regândire a gestionării căldurii în locuinţe, previne supraîncălzirea clădirilor, scade consumul de aer condiționat pe timpul verii sau al încălzirii pe timpul iernii și reduce emisiile de CO2.

Ceea ce pare un pas mic face o diferență semnificativă pentru planeta și sănătatea noastră, deoarece clădirile reprezintă astăzi una dintre cele mai mari surse de emisii de CO2 la nivel mondial și european. Somfy, lider în furnizarea de sisteme de control automatizat pentru tehnica de umbrire și acces în locuințe și clădiri comerciale, dar și un jucător cheie pentru soluții Smart Home, s-a angajat încă din 2015 să accelereze dezvoltarea durabilă a produselor. Astăzi, peste 10.700 de produse proiectate în mod ecologic sunt active în portofoliul companiei și reprezintă 60% din produsele vândute în prezent.  Astfel, Somfy salvează 40% din consumul de energie al motoarelor sale, iar până în 2030 își propune să economisească 50% din emisiile de CO2. În România, 83% din vânzările anului 2022 au fost realizate cu produse Act for Green, conform unui studiu intern.

Trebuie să ne schimbăm gândirea și să alegem mai întâi soluții ecologice, care să ne îmbunătățească calitatea climatului nostru interior și să aducă în același timp o contribuție pozitivă la schimbările climatice. Soluțiile Somfy de Smart Home sunt centrate pe confort și siguranță, însă acordă o atenție deosebită eficienței energetice a locuinței. Sunt mândru să afirm ca avem una din cele mai simplu de achiziționat, integrat și utilizat soluții de casă inteligentă de pe piața locală.

Vlad Rovo, Country Manager Somfy Romania & Moldova

Studiu Somfy: reduceți temperatura cu 4°- 7°C* în zilele caniculare datorită rulourilor automatizate în comparație cu soluțiile manuale.

Iar pe timpul iernii reduceți între 10 și 30%* din consumul dvs. de încălzire datorită rulourilor automatizate în comparație cu cele acționate manual. Datorită umbririi exterioare automatizate a ferestrelor, puteți câștiga indiferent de temperaturi sau situația climatică! Automatizarea rulourilor este soluţia pentru a reduce facturile de energie!

*Aceste date sunt rezultate ale unui studiu Somfy, împreună cu Carbone 4, o companie de consultanță independentă specializată în strategia de reducere a emisiilor de dioxid de carbon și în adaptarea la schimbările climatice. Au fost calculate diferențele dintre emisiile de CO2 cauzate de fabricarea și utilizarea produselor proprii și emisiile de CO2 evitate prin automatizarea rulourilor. Concluziile sunt clare, impactul soluților de umbrire automatizate este unul pozitiv. În țări precum Belgia – rulourile automatizate economisesc de șase ori mai multe emisii de CO2 decât produc pe parcursul ciclului lor de viață, iar în Polonia acestea salvează de circa 2 ori mai multe emisii de CO2.

Pentru a susține acest demers de optimizare a performanței energetice, Somfy lansează versiunea solară a motorizării sale RS100, care devine acum RS100 Solar io, având avântajul suplimentar al energiei solare. Noul motor RS100 Solar io poate fi instalat oriunde, indiferent de cantitatea de soare și se adaptează la toate tipurile și dimensiunile de rulouri – de la ferestre mici la ferestre de până la 4 metri. Întrucât funcționează fără electricitate, această soluție autonomă poate fi instalată fără a efectua lucrări în interiorul locuinței, fără să fie nevoie să instalaţi nimic pe faţadă sau să fie necesare cabluri. În plus, acesta funcționează până la 45 de zile fără soare și are o garanţiae de 7 ani.

Noua soluție de motorizare a rulourilor RS100 Solar io beneficiază de întregul ecosistem TaHoma® cu care puteți face ca rulourile să funcţioneze de la distanță sau conform unui scenariu personalizat din aplicaţia de mobil. Cu scenariul „Confort termic” pre-programat, este nevoie doar de câteva click-uri pentru a vă automatiza rulourile. Și în orice moment, aveți controlul asupra gestionării acestora!

Datorită integrării native a protocoalelor io-homecontrol, RTS și Zigbee 3.0, împreună cu compatibilitățile în cloud, TaHoma switch este o soluție evolutivă, care permite utilizatorilor să adauge echipamente în funcție de nevoi. TaHoma switch este, de asemenea, compatibilă cu Google Assistant, Amazon Alexa și Apple Homekit extinzând experiența utilizatorului la control vocal. Consumatorii o pot achiziționa la un preț de comercializare de sub 1.000 RON.

Acum puteți verifica performanţa rulourilor solare Somfy folosind aplicaţia gratuită „Solar by Somfy”, disponibilă pentru Android și iOS.

Fie că este vorba despre o construcție nouă sau de renovare, instalarea de rulouri exterioare inteligente este un pas înainte către conceptul de Smart Home, iar pentru mai multe detalii vă invităm să intrați în legătură cu la echipa de specialiști Somfy pentru a cere o cotație .

Pentru mai multe informații vizitați www.somfy.ro

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

România va depăși 4,5 milioane mp spații de retail modern la final de 2024

În 2024, stocul de spații de retail modern va depăși 4,5 milioane de metri pătrați, cu mai mult de...

Platforma Hedepy a încheiat 2023 cu o investiție de 3,9 milioane de euro

Platforma de psihoterapie online care reunește sute de terapeuți din întreaga lume Hedepy, a finalizat la sfârșitul anului trecut...