Cu ce a mai rămas dezvoltatorul Plaza Centers în România

În urmă cu câțiva ani, dezvoltatorul israelian Plaza Centers anunța mai multe malluri regionale în diferite orașe din provincie.

Între timp, planurile s-au schimbat iar majoritatea terenurilor, pe care nici măcar nu a început construcția centrelor comericale, au fost vândute.

În acest moment, Plaza Centers mai deține o participație de 75% din proiectul imobiliar Casa Radio din București, un teren pe care au anunțat începerea construcției unui mall în Timișoara și terenuri nevalorificate la Constanța și Miercurea Ciuc.

Majoritatea proprietăților Plaza Centers au fost vândute

Slatina – terenul de 23.880 mp a fost vândut în luna februarie către distribuitorul Nitela, care intenționează să construiască un depozit. Prețul tranzacției a fost de 660.000 de euro.

Iași – terenul deținut de Plaza Centers a fost împărțit în loturi, iar în 2015 Dedeman a cumpărat 37.000 de mp și Lidl restul de 9.000 mp.

Târgu Mureș – terenul de 31.000 mp a fost vândut în 2014, pentru 3,5 milioane de euro către dezvoltatorul imobiliar Alpha Property, care a și ridicat între timp un hipermarket Kaufland și o galerie comercială administrată de Intercora.

Hunedoara – terenul de 4,1 hectare a fost vândut, tot în 2014, pentru 1,2 milioane de euro, către retailerul de bricolaj Dedeman.

Palazzo Ducale – clădirea de birouri deținută de Plaza Centers în centrul Bucureștiului, cu o suprafață de 823 mp, a fost vândută anul trecut, pentru 1,08 milioane euro, către Long Bridge Electric TL.

 

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...