CTPark Bucharest se dezvoltă și devine ecologic

BERD și ING Bank România au oferit împreună o finanțare pentru parcul logistic CTPark Bucharest Km 13, situat pe autostrada A1 București-Pitești, la 2 kilometri de capitală.

Cele două instituții au pregătit un pachet de finanțare în valoare de 96 milioane de euro, din care ING Bank România 52,2 milioane euro și BERD – 43,8 milioane de euro.

Cele 52 de hectare sunt operate de subsidiara din România a dezvoltatorului imobiliar, CTP.

Împrumutul va fi investit în dezvoltarea operațiunilor dintr-o serie de depozite cu un consum eficient de resurse, ocupate de chiriași ca Orange, compania de management al informațiilor Iron Mountain sau compania globală XPO Logistics.

O parte din împrumutul BERD va merge către construcția unui nou depozit în aceeași locație. Noua clădire va fi certificată ca „Foarte Bună” conform standardelor BREEAM, cea mai cunoscută și utilizată metodă de evaluare a performanței ecologice a clădirilor. Clădirile dezvoltate conform standardelor BREEAM asigură bunăstarea oamenilor care lucrează în ele, protejează resursele naturale și fac proprietatea mai atractivă din punct de vedere investițional.

În prezent, numai trei parcuri industriale din România operează conform standardelor de eficiență energetică. CTPark este în curs de a obține aceste certificări și pentru celelalte spații logistice deținute în țară, CTPark Bucharest West, la 20 km de București. Proiectul a fost finanțat de BERD anul trecut.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...