CTP semnează un acord de finanțare în valoare de 1,9 miliarde euro

CTPark Sibiu
CTPark Sibiu

CTP împreună cu un consorțiu format din trei grupuri bancare au semnat o facilitate de credit sindicalizat, în valoare de 1,9 miliarde euro.

Împrumutul vizează portofoliul de parcuri industriale din Cehia, care constă în 200 de clădiri, reprezentând  2,7 milioane mp de spații industriale de clasă A. Aceasta este cea mai mare tranzacție financiară de pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est (ECE), care a avut loc până în prezent.

Creditul este unul de tip sindicalizat, are o durată de 7 ani, iar 1,6 miliarde euro din suma împrumutată vor fi folosiți pentru refinanțarea proprietăților existente și 269 milioane euro, pentru noi proiecte, care vor fi finalizate în următoarele 18 luni.

„Suntem încântați să confirmăm colaborarea noastră continuă și extinderea relației cu principalii noștri parteneri bancari, concretizate prin încheierea acestei tranzacții care reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea companiei. Tranzacția asigură finanțarea pe termen mediu a portofoliului din Republica Cehă și ne va ajuta să atingem una dintre cele mai importante ținte pe care le avem în următoarea perioadă, aceea de a crește portofoliul internațional al CTP, la 10 milioane mp”, a declarat Remon Vos, CEO al CTP.

Acest credit sindicalizat include 40 de împrumuturi de la bănci diferite.

„Noua structură de credit simplifică major acordurile de finanțare  anterioare și ne ajută să fim mai bine pregătiți pentru viitor. Astfel, putem eficientiza  administrarea și procesarea creditelor și beneficia de finanțarea sigură  pe termen mediu a portofoliului nostru industrial, precum și de sprijin pentru dezvoltarea  planificată pentru următoarele 18 luni”, a comentat Zdeněk Raus, CFO al CTP Cehia.