CTP, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și BCR au anunțat semnarea unei facilități de credit în valoare totală de 75,8 milioane de euro, dintre care 36,7 milioane de euro au fost împrumutați de către BERD, iar 39,1 milioane de euro de BCR.
Împrumutul va sprijini extinderea parcului logistic CTPark Bucharest West cu încă două noi depozite ce vor avea în total o suprafață de 70.000 m².
Investiția totală în această fază a extinderii va fi de 108,9 milioane de euro. Cu o suprafață închiriabilă planficată de 600.000 de metri pătrați, CTPark Bucharest West este proiectat să devină parcul logistic cu cea mai mare suprafață și cu cel mai accelerat ritm de creștere atât din România, cât și din regiune. În cadrul acestei finanțări, BCR are rolul de Aranjor Principal, Agent de Documentație și Agent de Facilitate și Garanții.
Suntem foarte mulțumiți de acest acord, care ne va ajuta să facem încă un pas important în a transforma CTPark Bucharest West în cel mai important parc logistic din România, atât în termeni de suprafață totală, cât și în ceea ce privește ritmul dezvoltării și standardele de calitate. Ne propunem să fim un parc strategic pentru economia României, prin sprijinul pe care îl oferim pentru investiții logistice și industriale semnificative, atât străine, cât și românești. Acest împrumut reprezintă de asemenea prima cooperare dintre CTP și BERD, alături de partenerul nostru financiar pe termen lung, BCR (la nivel local) și Erste Bank (la nivel de grup). Suntem încrezători, însă, că acesta va fi doar începutul unei colaborări fructuoase între CTP și BERD, a declarat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.
CTPark Bucharest West este poziționat la 23 de kilometri vest de centrul capitalei și are acces direct la autostrada A1.
Suprafața totală a parcului logistic este de 100 de hectare, iar la finalizarea construcției celor două noi depozite suprafața totală închiriabilă va fi de 244.000 m², dispuși în opt depozite așezate pe ambele părți ale autostrăzii.
Cele două noi depozite vor încorpora cele mai performante tehnologii la momentul actual, ceea ce se va reflecta în certificarea drept construcții “verzi” după unul dintre standardele internaționale de evaluare, cum ar fi LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sau BREEAM (BRE Environmental Assessment Method). Certificarea activelor logistice nu este o practică foarte întâlnită în România, așadar este de așteptat ca acest proiect să se situeze la standarde de sustenabilitate peste nivelul actual al pieței. Finalizarea construcției celor două noi depozite este estimată pentru anul în curs.