CTP a finalizat primul centru regional de distribuție extern al grupului polonez LPP

Unitatea are o capacitate de 45.000 de paleți, cu posibilitatea de depozitare a până la 720.000 de cutii de carton

Primul centru regional de distribuție din afara Poloniei al LPP Logistics, cu o suprafață de 65.000 mp, este situat în CTPark Bucharest West, cel mai mare parc industrial din Europa Centrală și de Est.

Construcția noului centru de distribuție a fost lansată în ianuarie 2023 de către echipa de construcții internă a CTP, iar la începutul lunii decembrie echipa LPP a început aprovizionarea și primele operațiuni logistice.

Soluțiile de automatizare vor permite LPP Logistics să livreze până la 6 milioane de produse săptămânal în România, Bulgaria, Ungaria, Croația, Macedonia de Nord, Serbia sau Grecia.

Operațiunile vor fi susținute de un sistem automat de sortare cu lungimea de 140 m. Tehnologia va crește de mai multe ori eficiența sortării mărfurilor, permițând ca până la 450 de magazine să fie deservite în același timp.

În zona de recepție și expediere, a fost proiectată o linie de transportoare automate cu o lungime de 1,2 km, integrată cu aplicatoare de etichete sau porți volumetrice.

CITEȘTE ȘI: WDP are în lucru 15 proiecte în România, cu un total de 389.400 mp

De asemenea, au fost incluse soluții pentru accelerarea procesului de încărcare a vehiculelor prin echiparea porților de expediere cu transportoare telescopice.

Depozitul de lângă București este, de asemenea, conceput să susțină livrările către Centrul de Fulfillment din România și să acționeze ca un hub cross dock pentru o parte din livrările din Polonia.

Noua unitate va avea aproape 300 de angajați în diverse specializări. Sunt prevăzute 2 linii de transport public pentru aceștia, cu posibilitatea de a lansa alte linii de autobuz dedicate.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...