Creșterea anuală a vânzărilor de pe piața PC-urilor a încetinit

Creșterea anuală a vânzărilor de pe piața PC-urilor rămâne destul de ridicată, dar odată cu diminuarea pandemiei aceasta a început să încetinească, arată eToro.

Rata de creștere a fost de 13% în trimestrul al doilea din acest an fiind mult mai mică decât creșterea de 55,9% din primul trimestru și decât cea de 25,8% din ultimul trimestru al anului 2020.

Creșterea vânzărilor a venit pe fondul pandemiei de coronavirus care a transformat modul de lucru. Birourile de acasă reprezintă acum 45% din spațiile de lucru la nivel global.

Astfel, în pandemie, au crescut vânzările de PC-uri – care includ desktop-uri, laptop-uri și notebook-uri – precum și cele de tablete și imprimante. În prezent, piața PC-urilor este dominată de Lenovo, HP, Dell, AsusTek, Acer, Toshiba și Samsung.

După numărul unităților livrate în T2 2021, Lenovo este liderul pieței, cu 24%, urmat de HP cu 22,2% și Dell cu 16,7%. Apple deține doar 7,4% din piață.

Livrările globale de PC-uri, inclusiv desktop-uri, notebook-uri și stații de lucru, au crescut cu 13,4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Surpriza a venit din partea HP care a crescut cu doar 2%, aceasta fiind depășită de Dell cu 16,4% și Lenovo cu 14,9%. 

- Publicitate -

Carrefour inaugurează oficial un nou hipermarket în locul unui fost magazin Cora

Carrefour inaugurează oficial un nou hipermarket în locul unui magazin Cora rebranduit și remodelat, în cadrul centrului comercial Supernova...

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...