Creșterea anuală a vânzărilor de pe piața PC-urilor a încetinit

Creșterea anuală a vânzărilor de pe piața PC-urilor rămâne destul de ridicată, dar odată cu diminuarea pandemiei aceasta a început să încetinească, arată eToro.

Rata de creștere a fost de 13% în trimestrul al doilea din acest an fiind mult mai mică decât creșterea de 55,9% din primul trimestru și decât cea de 25,8% din ultimul trimestru al anului 2020.

Creșterea vânzărilor a venit pe fondul pandemiei de coronavirus care a transformat modul de lucru. Birourile de acasă reprezintă acum 45% din spațiile de lucru la nivel global.

Astfel, în pandemie, au crescut vânzările de PC-uri – care includ desktop-uri, laptop-uri și notebook-uri – precum și cele de tablete și imprimante. În prezent, piața PC-urilor este dominată de Lenovo, HP, Dell, AsusTek, Acer, Toshiba și Samsung.

După numărul unităților livrate în T2 2021, Lenovo este liderul pieței, cu 24%, urmat de HP cu 22,2% și Dell cu 16,7%. Apple deține doar 7,4% din piață.

Livrările globale de PC-uri, inclusiv desktop-uri, notebook-uri și stații de lucru, au crescut cu 13,4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Surpriza a venit din partea HP care a crescut cu doar 2%, aceasta fiind depășită de Dell cu 16,4% și Lenovo cu 14,9%. 

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...