Creștere ușoară în sectorul construcțiilor

Ultimele date publicate de INS arată că în luna septembrie 2016, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă cu 18,5%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 18,5%, creştere evidenţiată pe următoarele elemente de structură: lucrările de reparaţii capitale cu 28,5%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 24,6% și la lucrările de construcţii noi cu 14,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile nerezidenţiale cu 33,2%, construcţiile inginereşti cu 13,2% și la clădirile rezidenţiale cu 10,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 2,4%, creştere evidenţiată pe următoarele elemente de structură: lucrările de reparaţii capitale cu 17,6%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 5,2% şi la lucrările de construcţii noi cu 3,0%. Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat creşteri la clădirile nerezidenţiale cu 14,9% și la construcţiile inginereşti cu 2,6%. Scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale cu 4,0%.

Septembrie 2016 comparativ cu septembrie 2015

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 0,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 3,1% şi la construcţii noi cu 2,1%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 7,6% şi la clădirile rezidenţiale cu 2,7%.

Construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,1%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 2,0%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,7% şi la lucrările de construcţii noi cu 2,2%.

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 9,4% .

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile nerezidenţiale cu 7,8%, clădirile rezidenţiale cu 3,2% şi la construcţiile inginereşti cu 1,5%.

- Publicitate -

Ultimele

Dacia Spring a fost desemnată „Chilipirul Anului” de revista britanică Top Gear

Dacia Spring a fost desemnată „Chilipirul anului” în topul TopGear.com Awards 2023. Mașina electrică românească a fost apreciată pentru...