Creștere puternică a cererii de birouri în București în primul trimestru al anului

Piața de birouri din București a continuat să crească și în primul trimestru al acestui an din punct de vedere al cererii, atât în ceea ce privește volumul tranzacționat, cât și al nivelului mediu al unei tranzacții, arată datele Cushman & Wakefield Echinox.

În primele trei luni ale anului, companiile au închiriat 91.000 metri pătrați de spații de birouri în București, reprezentând o creștere cu 63% față de suprafața contractată în aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, în total, în perioada analizată au fost parafate 55 de tranzacții, media unei tranzacții fiind de 1.657 metri pătrați, dublul mediei din primul trimestru al anului 2023.

Cea mai mare pondere în numărul tranzacțiilor au reprezentat-o cele cu suprafețe de până la 1.000 metri pătrați, respectiv 65% din total, urmate de cele pentru 1.000 – 2.000 metri pătrați (16%).

Cererea nouă a avut o pondere de doar 38% în volumul total tranzacționat, în linie cu trendul înregistrat în ultimii 3 ani, având în vedere că marii chiriași preferă să-și reînnoiască contractele existente.

Rata de neocupare a scăzut ușor la 14,4%, de la 14,8% în trimestrul corespunzător din 2023 și de la 14,7% la finalul anului trecut. Companiile din domeniul BPO au fost cele mai active din punct de vedere al suprafeței tranzacționate, cu 36% din total.

CITEȘTE ȘI: Skanska atrage fluxuri de capital străin în Europa Centrală și de Est

- Publicitate -

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...

Al doilea magazin TEDi din Pitești s-a deschis în centrul comercial Supernova

Noul magazin TEDi Supernova Pitești se întinde pe o suprafață de 755 mp și comercializează articole de uz casnic,...