Creștere de activitate în zona de birouri Piața Victoriei

Cartierul ultracentral de birouri din zona Piata Victoriei inregistreaza o activitate in crestere, ultima analiza realizata de Activ Property Services raportand un volum istoric de tranzactii de inchiriere semnate anul trecut si o evolutie pozitiva a stocului in constructie.

Dupa o perioada de mai multi ani in care activitatea a fost intr-o relativa stagnare, ultimele luni au adus evenimente notabile precum lansarea constructiei Tiriac Tower, vanzarea cladirii Bucharest Corporate Center sau mutarea companiei Deloitte pe o suprafata de peste 8.500 m2 in noua cladire The Mark.

Tranzacții de închiriere la maximul istoric

Volumul de tranzactii de inchiriere a depasit 31.500 mp in 2018, reprezentand un varf istoric si o crestere cu aproape 45% fata de anul precedent. Zona concentreaza sedii de banci si companii majore, in special din domeniul serviciilor, precum BRD, First Bank, OTP Bank, Orange, Metropolitan Life, Mastercard, Webhelp, Tuca Zbarcea & Asociatii, EY, Deloitte, Cegeka, GE, Hidroelectrica, Fitbit etc.

Piata Victoriei include in prezent un stoc speculativ de peste 220.000 m2 de spatii moderne de birouri, fiind depasita ca marime doar de zonele nou dezvoltate in nordul capitalei: Barbu Vacarescu – Dimitrie Pompeiu – Pipera. Zona include de asemenea peste 35.000 mp de sedii in folosinta proprietarilor, precum cladirile BRD Tower si First Bank, alaturi de cladiri administrative.

Noi clădiri de birouri în construcție

Daca in ultimii 5 ani stocul a ramas relativ constant, in prezent exista doua proiecte in constructie insumand peste 41.000 m2 de spatii de clasa A.

Proiectul The Mark, dezvoltat de S Immo, cu o suprafata inchiriabila de aprox. 25.500 m2, este aproape finalizat si urmeaza sa fie inaugurat, iar proiectul Tiriac Tower de 16.100 m2 este asteptat sa fie finalizat in 2020. Livrarea acestora va creste stocul speculativ din zona la peste 260.000 m2.

Zona Piata Victoriei – spatii de birouri disponibile (stoc existent)    

Sursa: www.spatii-de-birouri.ro

„Piata Victoriei ramane, gratie amplasarii strategice ultracentrale, cea mai scumpa zona de birouri din Bucuresti si Romania, inregistrand chirii de 17-19 Euro/m2/luna pentru cele mai reprezentative spatii. Cladirile secundare se inchiriaza in general cu 12-14 Euro/mp/luna.” declara Andrei Birsan, managerul departamentului de birouri al Activ Property Services.

- Publicitate -

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...

Julius Meinl va transforma Hotel Ambasador București într-o locație iconică

Julius Meinl Living a finalizat achiziția Hotelului Ambasador București, cu o suprafață de 12.600 mp. După un proces amplu...