Creștere de 10% a soldului de credite pentru agricultură la Patria Bank

  • Peste 35% dintre creditele nou acordate de Patria Bank în 2019 sunt pentru finanțarea fermierilor, agricultura reprezentând una dintre direcțiile strategice de dezvoltare a băncii.
  • Evoluția pozitivă a soldului de credite din 2019 continuă creșterea portofoliului de credite pentru agricultură, care s-a triplat din 2017 până în prezent.

Circa 76% din creditele noi pentru agricultură, acordate anul trecut de Patria Bank, au fost acordate fermierilor care dezvoltă afaceri de cultură mare, producând cereale și porumb, în special pe suprafețe mari.

În privința distribuției geografice, clienții din agricultură își desfășoară activitatea preponderent în Moldova (34%) și Muntenia (32%), precum și în zona de vest a țării.

Destinația cea mai populară a creditelor pentru agricultură din 2019 a fost pentru finanțarea capitalului de lucru, inclusiv cel mixt, creditele APIA și cele destinate proiectelor finanțate prin Fonduri Europene.

„Anul 2020 ne dorim să fie anul în care vom finanța tot mai mult achiziția de terenuri. Credem că pentru România, o țară cu potențial agricol foarte mare, cu terenuri cu înalt randament productiv și forță de muncă angajată într-un procent de aproximativ 30% în acest domeniu, creșterea suprafetelor de lucru pentru fermieri este următorul pas către dezvoltare”, spune Bogdan Alexandrescu, Managerul departamentului de Agro din Patria Bank.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...