Creștere cu 50% a daunelor property la Groupama Asigurări

Groupama Asigurări a înregistrat o creștere de 50% a numărului de dosare de daună pe linia Property în această perioadă, comparativ cu anul trecut.

Majoritatea daunelor au avut loc pe perioada verii, având ca motiv cauze naturale și incendii.

Cele mai mari două daune în perioada martie-august a acestui an au fost înregistrate la clienți persoane juridice și au fost cauzate de incendii.

Acestea s-au ridicat la suma de peste 2,8 milioane euro, respectiv 860.000 euro.

Majoritatea pagubelor pe linia Property au fost înregistrate la clienți persoane fizice care au proprietăți asigurate în mediul rural. În perioada menționată, cele mai afectate zone au fost județele Mureș, Alba, Hunedoara și Suceava, din cauza incidenței ridicate a evenimentelor naturale.

Creștere a subscrierilor pentru asigurarea locuinței

Groupama Asigurări a înregistrat anul trecut o creștere de 7% comparativ cu anul precedent a subscrierilor pentru asigurarea locuinței cu extra acoperiri (ALExA), adresată persoanelor fizice.

Clienții acestei asigurări solicită cel mai des clauzele suplimentare pentru avarii accidentale la instalațiile de încălzire, pentru daune electrice produse bunurilor electrice/electrocasnice, dar și cea pentru bunuri casabile.

De asemenea, anul 2019 a reprezentat o creștere cu 12% a portofoliului de prime brute subscrise pentru polițele property adresate persoanelor juridice.

Groupama Asigurări a plătit anul trecut daune în valoare de aproape 16,5 milioane RON, aferente asigurării locuinței cu extra acoperiri, asta în timp ce, în cazul produsului de asigurare property pentru persoane juridice, în același an, a plătit daune în valoare de 44,2 milioane RON.

- publicitate -