Creioane FSC: o alegere sustenabilă pentru mediul înconjurător

Protejarea mediului înconjurător reprezintă o misiune esențială pentru a asigura un viitor durabil pentru generațiile viitoare. Din ce în ce mai mult, se manifestă o preferință crescută pentru produsele școlare eco-friendly, sustenabile și cu un impact cât mai mic asupra naturii. În această categorie intră și creioanele FSC, care reprezintă o opțiune înțeleaptă și responsabilă. Află mai multe detalii din acest articol! 

Ce înseamnă creioane FSC?

Certificarea FSC (Forest Stewardship Council) este o confirmare că producția acestor produse s-a realizat prin utilizarea lemnului provenit din păduri gestionate responsabil. Aceasta ține cont de normele sociale, economice și de protecție a mediului, asigurând astfel o abordare holistică a exploatării lemnului.

Forest Stewardship Council reprezintă o organizație nonguvernamentală independentă care operează la nivel internațional. Aceasta promovează un management forestier responsabil și susține evitarea comerțului cu lemn obținut în mod ilegal sau în condiții etice discutabile.

Dorești să contribui la conservarea pădurilor și a ecosistemelor naturale? Optează pentru creioanele colorate Herlitz și Pelikan, confecționate din lemn certificat FSC, în conformitate cu standardele de sustenabilitate!

Beneficiile utilizării creioanelor FSC pentru mediul înconjurător

Odată cu creșterea interesului pentru produsele provenite din lemn certificat FSC, este foarte important să alegi produse de la producătorii care îndeplinesc standardele impuse de Forest Stewardship Council. Alegând, de exemplu creioanele FSC de la Herlitz și Pelikan, contribui și tu la:

 • protejarea pădurilor – acestea sunt gestionate într-un mod responsabil, asigurând reînnoirea resurselor. Astfel, pentru fiecare copac tăiat, se plantează altul în loc.
 • combaterea defrișărilor ilegale sau abuzive – alegând produsele certificate FSC, reduci cererea pentru lemnul provenit din exploatări ilegale sau neetice.
 • promovarea practicilor comerciale etice – certificarea FSC încurajează standardele de etică în afaceri și practici sustenabile în industria lemnului.
 • conservarea biodiversității și sprijinirea comunităților locale – prin promovarea managementului forestier responsabil, se contribuie la protejarea biodiversității și bunăstării comunităților locale.

Cum să alegi creioanele colorate: criterii de selecție

Odată ce ai verificat certificarea FSC pentru setul de creioane colorate, este important să iei în considerare și alte aspecte semnificative pentru o achiziție conștientă:

 • calitatea și intensitatea culorilor – creioanele de calitate superioară oferă pigmenți mai buni, asigurând desene vii și opace.
 • mina creioanelor – alege o mină potrivită nevoilor copilului, fie pentru desenul pe suprafețe mari, fie pentru detalii fine. Dacă aceasta este moale, copiii vor putea desena mai ușor pe suprafețe extinse; minele subțiri pot fi utilizate pentru crearea detaliilor fine sau pentru conturare atentă; de asemenea, acestea ar trebui să fie rezistente la rupere;
 • lac și pigmenți non-toxici – acest aspect este esențial pentru protejarea sănătății copiilor;
 • forma și suprafața creioanelor – optează pentru creioane cu formă ergonomică, ușor de manevrat de către micii artiști. Spre exemplu, corpul gros cu secțiune triunghiulară sau hexagonală este avantajos pentru copiii care abia învață să țină în mână instrumentele de scris și desenat;
 • numărul de creioane din set – pentru a susține înclinația artistică a celor mici, optează pentru seturi cu cel puțin 10-12-24 culori; mai mult, poți opta pentru creioane cu capete bicolore;
 • ambalajul sustenabil – alege seturi de creioane cu ambalaj care poate fi reciclat; pentru o abordare eco-friendly. 

În plus, creioanele Pelikan se mai evidențiază prin caracteristicile și avantajele lor distincte:

 • tehnologie avansată – creioanele Pelikan sunt rezultatul unei tehnologii superioare, asigurând astfel performanțe superioare a minei, în timpul desenului și scrisului. 
 • durabilitate și rezistență – produsele Pelikan sunt proiectate pentru a rezista uzurii normale și pentru a asigura o utilizare îndelungată. 
 • confort în utilizare – ergonomia lor îmbunătățește confortul în timpul utilizării, minimizând oboseala mâinilor.
 • culori vii și variate, pentru diverse aplicații – paleta diversificată de culori Pelikan permite exprimarea liberă a creativității copiilor. 

Alegerea creioanelor FSC și a celor de la Pelikan reprezintă o decizie informată și ecologică, contribuind la protejarea mediului înconjurător. Chiar dacă pare un pas mic, achiziționarea produselor realizate din lemn certificat FSC aduce o contribuție semnificativă la conservarea naturii și sprijinirea comunităților din zonele forestiere.

- Publicitate -

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...

Al doilea magazin TEDi din Pitești s-a deschis în centrul comercial Supernova

Noul magazin TEDi Supernova Pitești se întinde pe o suprafață de 755 mp și comercializează articole de uz casnic,...