Credite de 300 de milioane de euro acordate de BCR pentru Prima Casa

.

Valoarea totala a creditelor acordate de BCR in cadrul programului Prima Casă 4 a ajuns la 300 de milioane de euro. 8200 de familii au ajuns astfel sa isi achiziţioneze prima locuintă.

 

Creditarea în cadrul programului Prima Casă 4 a inceput pe 6 iunie 2011, BCR fiind prima bancă din România ce s-a înscris în aceasta etapă a programului.

 

Până în prezent, BCR a acordat peste 23.000 credite în cele 4 etape ale Programului Prima Casă, volumul acestor credite fiind de aproximativ 900 milioane EUR.

 

Valoarea medie a unui împrumut din programul Prima Casă 4 este de 37.700 EUR, în scădere faţă de prima etapă a programului când valoarea medie a fost de 41.200 EUR. În plus, valoarea medie a avansului plătit de către clienţi pentru achiziţionarea primei lor locuinţe a fost de 10%.

 

În ceea ce priveşte profilul clienţilor beneficiari ai creditelor acordate prin Prima Casă 4, aceştia sunt bărbaţi tineri (25-34 ani) care au luat creditul pe o perioada de 30 de ani.

 

Poate beneficia de credit Prima Casă 4 orice persoană fizică care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia, nici o locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită, sau care deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50m².

 

Primul pas pe care trebuie sa îl facă o persoană care doreşte să achiziţioneze o locuinţă prin programul Prima Casă este să vină la bancă, chiar dacă nu a găsit încă locuinţa de care are nevoie. Consilierii BCR îi vor prezenta detalii privind creditul, documentele necesare pentru dosarul de credit, valoarea estimată preliminară a creditului şi rata lunară de plată.

 

Dobânda este variabilă şi este formată din Euribor la 3 luni plus o marjă de 4%.

 

Astfel, pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară în acest moment (variază în funcţie de EURIBOR) este de 224 EUR.  Clienţii trebuie să dispună de un avans de minim 5%.

 

Banca acceptă până la 3 coplătitori. Nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. Comisionul de rambursare anticipată este zero.

 

Creditul este garantat parţial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garanţia emisă de FNGCIMM, în numele si în contul statului, având valoare determinată, iniţial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finanţării garantate – deci la jumătate din valoarea acordată a creditului.

 

De asemenea, şi beneficiarii creditelor obţinute în primele 3 etape ale programului vor plăti un comision de gestiune mai mic decât în anii anteriori – deoarece procentul de 0.49% se aplică la jumătate din valoarea soldului garanţiei şi nu la soldul integral ca în anii anteriori.

 

În cazul în care clientul solicită din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plăti un comision unic de analiză a promisiunii de garantare de 0.15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de construcţie, dar nu mai mult de 18 luni.

- Publicitate -

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...

Jocuri de cărți iubite de toți jucătorii

Cărțile de joc sunt sursa multor distracții, dar și competiții. De-a lungul timpului, oamenii au creat o sumedenie de...