Covasna se reînnoiește cu fonduri europene

Stațiunea balneoclimaterică Covasna va beneficia de reabilitarea infrastructurii rutiere prin fonduri europene. Cofinanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020 și inițiat de Primăria orașului Covasna, proiectul are o valoare totală de aproximativ 4 milioane euro.

Prin acest proiect va crește numărul mediu de salariați în cadrul stațiunii Covasna, ceea ce înseamnă o creștere a gradului de ocupare a populației din zonă și, implicit, un nivel de trai mai ridicat. În același timp, se anticipează creșterea numărului de operatori economici din zonă care își desfășoară activitatea în domeniul turistic și în sectoarele adiacente.

În cadrul proiectului vor fi realizate următoarele lucrări:

  • reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere pe o distanță de 6,5 km;
  • extinderea și modernizarea rețelei de apă potabilă cu 2,3 km;
  • extinderea și modernizarea rețelei de canalizare menajeră cu 2 km;
  • extinderea rețelei de canalizare pluvială cu 4,3 km;
  • amenajarea trotuarelor pe aproximativ 11.000 mp;
  • amenajarea a peste 13.000 mp de spații verzi;
  • construirea/amenajarea a 108 locuri de parcare.

Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară. 7– Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritate de investiții 7.1 – Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...