Cordia intră pe piața imobiliară din Marea Britanie prin achiziția Blackswan

Cordia International a achiziționat dezvoltatorul britanic Blackswan, utilizând fonduri obținute din emisiunea de obligațiuni din cadrul Sistemului de Finanțare a Obligațiunilor pentru Creștere al Băncii Naționale a Ungariei.

Achiziția permite Blackswan să livreze proiecte în valoare de 550 milioane GBP în zona West Midlands.

Cordia este platforma de dezvoltare rezidențială a Futureal, unul dintre cele mai importante grupuri de investiții și dezvoltare imobiliară din Europa Centrală și de Est, cu peste 650.000 de metri pătrați în construcție în cadrul a 32 de proiecte în desfășurare.

Cea mai recentă achiziție a companiei marchează prima sa investiție pe piața britanică.

Compania britanică va continua să funcționeze sub marca Cordia Blackswan și va fi condusă de actuala echipă de management.

Tranzacția Blackswan, la fel ca achiziționarea a 93% din dezvoltatorul rezidențial polonez Polnord SA, cotat la Bursa de la Varșovia și a unei participații de 20% la Argo Properties NV a fost parțial finanțată din fondurile obținute din emisiunea de obligațiuni din cadrul Sistemului de Finanțare a Obligațiunilor pentru Creștere al Băncii Naționale a Ungariei.

Achizițiile au mărit portofoliul Cordia de terenuri destinate dezvoltării rezidențiale

Pe aceste terenuri pot fi dezvoltate peste 14.000 de apartamente. Cordia a emis în noiembrie 2019 obligațiuni în valoare de 135 milioane de euro pe 7 ani și în septembrie 2020 obligațiuni de 105 milioane EUR pe 10 ani pentru a-și finanța expansiunea internațională și intrarea pe segmentul închirierilor private.

Blackswan Property a fost fondată de Marcus Hawley în 2009 și se concentrează pe dezvoltarea de proiecte mixed-use cu accent pe rezidențial în regiunea West Midlands.

Proiectele includ în prezent The Lampworks, un proiect de apartamente construite spre închiriere și The Gothic, o reanimare ambițioasă a clădirilor de patrimoniu, care vor crea o nouă destinație rezidențială și de agrement, ambele situate în Birmingham’s Jewellery Quarter, la marginea Birmingham City Centre.

- Publicitate -

InstaSun, invenția 100% românească evaluată la 4 milioane de euro

Lansat pe piața locală în 2023, InstaSun este un dispozitiv care aplică automat și uniform ulei de protecție solară...

Comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori anul acesta

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori față...