All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

luni | 21 septembrie | 2020

Cordia intră pe piața imobiliară din Marea Britanie prin achiziția Blackswan

Cordia International a achiziționat dezvoltatorul britanic Blackswan, utilizând fonduri obținute din emisiunea de obligațiuni din cadrul Sistemului de Finanțare a Obligațiunilor pentru Creștere al Băncii Naționale a Ungariei.

Achiziția permite Blackswan să livreze proiecte în valoare de 550 milioane GBP în zona West Midlands.

Cordia este platforma de dezvoltare rezidențială a Futureal, unul dintre cele mai importante grupuri de investiții și dezvoltare imobiliară din Europa Centrală și de Est, cu peste 650.000 de metri pătrați în construcție în cadrul a 32 de proiecte în desfășurare.

Cea mai recentă achiziție a companiei marchează prima sa investiție pe piața britanică.

- PUBLICITATE -

Compania britanică va continua să funcționeze sub marca Cordia Blackswan și va fi condusă de actuala echipă de management.

Tranzacția Blackswan, la fel ca achiziționarea a 93% din dezvoltatorul rezidențial polonez Polnord SA, cotat la Bursa de la Varșovia și a unei participații de 20% la Argo Properties NV a fost parțial finanțată din fondurile obținute din emisiunea de obligațiuni din cadrul Sistemului de Finanțare a Obligațiunilor pentru Creștere al Băncii Naționale a Ungariei.

Achizițiile au mărit portofoliul Cordia de terenuri destinate dezvoltării rezidențiale

Pe aceste terenuri pot fi dezvoltate peste 14.000 de apartamente. Cordia a emis în noiembrie 2019 obligațiuni în valoare de 135 milioane de euro pe 7 ani și în septembrie 2020 obligațiuni de 105 milioane EUR pe 10 ani pentru a-și finanța expansiunea internațională și intrarea pe segmentul închirierilor private.

Blackswan Property a fost fondată de Marcus Hawley în 2009 și se concentrează pe dezvoltarea de proiecte mixed-use cu accent pe rezidențial în regiunea West Midlands.

Proiectele includ în prezent The Lampworks, un proiect de apartamente construite spre închiriere și The Gothic, o reanimare ambițioasă a clădirilor de patrimoniu, care vor crea o nouă destinație rezidențială și de agrement, ambele situate în Birmingham’s Jewellery Quarter, la marginea Birmingham City Centre.

- PUBLICITATE -