Corall, o investiţie de 100 milioane de euro la Constanţa

.

Cora România a dezvăluit proiectul Corall, cel mai mare centru comercial care se construieşte în acest moment la Constanţa şi cea mai mare operaţiune a companiei în România.

Lucrările la acest proiect au început în luna decembrie a anului trecut şi se vor finaliza în a doua jumătate a anului 2012.

Corall reprezintă un centru comercial de 100 de milioane de euro, cu 150.000 m² construiţi, repartizaţi pe patru niveluri: subsol, parter şi două etaje.

Principala ancoră a Corall este hipermarketul cora, care va avea o suprafaţă de vânzare de 8.000 m². De asemenea, Corall va găzdui galerii comerciale de peste 25.000 m², cinematografe pe 3.000 m², food court de 3.600 m² şi 1.500 locuri de parcare. Parcările vor fi amenajate la subsol, la etajul 2 intermediar şi pe terasa imobilului.

Corall va crea la Constanţa 1.200 de noi locuri de muncă. “Acesta este primul mall pe care cora îl construieşte în România şi reprezintă o provocare pentru noi, care, pe lângă operatori de hipermarketuri, devenim operatori de centre comerciale. Construirea acestui proiect dovedeşte încă o dată încrederea pe care o are cora în dezvoltarea comerţului modern în România. Mai avem în plan şi alte operaţiuni de acest gen, precum centrul comercial pe care îl vom deschide tot anul viitor la Braşov”, a declarat Philippe Lejeune, director general cora România.

Centrul comercial Corall va fi amplasat în zona centrală a oraşului Constanţa, la intersecţia străzilor Brătianu şi Cumpenei. “Conceptul are la bază proiectarea unui centru comercial care să se deschidă către oraş, prin tratarea spectaculoasă a imaginii intrărilor şi prin crearea unor spaţii vitrate pe tot nivelul parterului. La exterior, s-a avut în vedere amenajarea unui spaţiu public, tip piaţă urbană, cu locuri de recreere. Amenajarea interioară este dezvoltată după un traseu care uneşte mai multe centre de interes, fiecare dintre ele tratate diferit de restul, şi oferind alt tip de percepţie asupra spaţiului. Unele dintre zone sunt deschise, se oferă total privirii spectatorului, altele se ascund şi se dezvăluie pe măsură ce traseul este parcurs.

Proiectarea a ceea ce va deveni una din principalele atracţii ale municipiului Constanţa, a însumat 37.000 de ore de muncă cu implicarea a peste 50 de specialişti în domeniu”, a explicat Virgil Profeanu, coordonatorul biroului de proiectare Alter Ego Concept, proiectantul principal al centrului commercial Corall.

La faţada şi la logo-ul Corall au lucrat de asemenea arhitectul francez Pierre Schall şi Sophie Bouriez, arhitect – scenograf de la firma Zelphis din Franţa. “cora propune locuitorilor din Constanţa o nouă generaţie de centre comerciale. Corall a fost gândit din punct de vedere arhitectural ca un spaţiu deschis comerţului şi socializării atât ziua, cât şi noaptea.

Pietonii vor putea zări de departe o verandă spaţioasă care găzduieşte un ecran gigant, suport de comunicare sau spectacol. Spaţiul, lumina, culorile, materialele de construcţie şi sunetul au fost gândite aşa încât vizitatorul să se simtă răsfăţat şi optimist”, au declarat Pierre Schall şi Sophie Bouriez.

Galeria Corall va fi comercializată de compania CB Richard Ellis. “Proiectul Corall are avantajul de a aduce într-un singur loc toate ingredientele pentru a-l transforma într-un succes pentru comunitatea locală: poziţionarea excelentă în oraş, magazine diverse şi facilităţi de petrecerea timpului liber la doar câteva minute de centru, calitatea arhitecturală, uşurinţa în accesibilitate, precum şi încrederea în echipa cora responsabilă cu dezvoltarea. Toate aceste elemente vor transforma Corall în destinaţia de cumpărături şi distracţie a constănţenilor”, a afirmat Luiza Moraru, Head of Retail Department la CB Richard Ellis.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...