Cora a sustinut Wings for Life

sursa: plan31.ro
sursa: plan31.ro

Prima cursa din istorie fara linie de finis, organizata la nivel mondial de fundatia Wings for Life si sustinuta in Romania de fundatia Lumea cora si cora Romania, a reusit sa stranga 3 milioane de euro pentru finantarea cercetarilor afectiunilor maduvei spinarii.

 

La evenimentul organizat ieri, 4 mai, pe 6 continente si 13 fusuri orare, s-au strans peste 35.000 de concurenti de 160 de nationalitati diferite. Etiopianul Lemawork Ketema a alergat cel mai mult dintre toti paticipantii- 78 de kilometri si a castigat cursa internationala. La feminin s-a impus norvegianca Slise Molvik cu 54,79 de kilometri. In Romania, unde startul s-a dat la cora Pantelimon, au castigat Eugen Constantin Sorop, care a alergat 58,86 de kilometri si  Liliana Danci, cu 39,03 kilometri.

 

Cursa nu a avut finis pentru ca la 30 de minute dupa start au plecat masinile de urmarire ale alergatorilor care s-au deplasat du viteza constanta, iar in momentul in care o masina „prindea” un alergator, acesta iesea din competitie.

 

“Astazi, nu numai ca am facut o fapta buna si am alergat pentru cei care nu pot, ci mi-am depasit si recordul personal la distanta. Pana acum nu am mai alergat niciodata aproape 60 de kilometri dintr-o bucata. M-am simtit foarte bine si bineinteles ca ma bucur ca am castigat. Pana la kilometrul 40 am fost pe locul 3 in lume, dar dupa aceea am intampinat cateva crampe musculare si probleme la spate datorita suprafetei dure. Nu a fost usor, dar sentimentul ca ai ramas ultimul in cursa este minunat”, a afirmat Eugen dupa terminarea cursei.

 

“Ma bucur ca am castigat. Week-endul trecut am castigat medalia de bronz la Balcaniada, la Belgrad si timpul de recuperare a fost destul de scurt. Mi-am propus sa alerg 20 de kilometri si am ajuns la 39… A fost pentru prima data cand mi-am dorit sa termin ultima. Traseul a fost frumos, am primit si flori pe traseu de la un localnic, lumea m-a incurajat si m-a ajutat sa merg mai departe. A fost minunat. Voi reveni si anul viitor cu placere”, a spus Liliana.

 

Ambasadorii locali Wings for Life World Run s-au intrecut pe sine. Plutonul a fost condus de Toma Coconea, care a alergat aproape un maraton – 40,5 kilometri, urmat de Andrei Rosu cu 32,54 kilometri, Dani Otil a fost foarte aproape de a termina un semimaraton, cu 20,68 kilometri, iar Mihaela Radulescu a reusit sa alerge 8,5 kilometri.

 

“Astazi am mai aratat inca o data lumii intregi ca ne pasa si am alergat pentru cei care nu pot. Am fost alaturi de oameni frumosi, in grup, intr-o competitie globala cu scop caritabil. Nu credeam ca voi alerga mai mult de 3 kilometri, dar am ajuns la 8,5. Anul viitor trebuie sa ajung macar la 10 km”, a spus Mihaela Radulescu.

 

„Mi-a facut mare placere sa alerg alaturi de atat de multi oameni veniti sa sustina aceeasi cauza. Am reusit sa alerg aproape 21 de kilometri, adica un semimaraton. Este pentru prima oara cand alerg atata intr-un concurs. Este un record personal care ma ambitioneaza ca anul viitor sa ridic stacheta la 30 de kilometri,” a afirmat Dani Otil.

 

Sub sloganul „Alearga pentru cei care nu pot”, au alergat oameni obisnuiti, sportivi de persormanta, concurenti in scaune cu rotile sau celebritati internationale. Fostul pilot de F1 Mark Webber din Australia a alergat 28, 36 de kilometri si schiorul de talie mondiala Aksel Lund Svindal din Norvegia a ajuns la 28,22 km in timp ce francezul Luc Alphand a alergat 22,08 kilometri.

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...