Cora a lansat un program de stagii de practică

Cora și FGC Activ Grup, au lansat un program prin care 150 de studenţi ai universităţilor din capitală pot face stagii de practică în cadrul celor patru hipermarketuri Cora din Bucureşti: Pantelimon, Lujerului, Sun Plaza şi Alexandriei.

Proiectul Parteneri în angajare – Stagii de practică pentru studenţi, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, „Investeşte în oameni” şi are drept scop dezvoltarea resursei umane pentru integrarea durabilă pe piaţa muncii.

Obiectivul general al programului este crearea unui parteneriat performant între mediul academic şi angajatori cu scopul dobândirii şi dezvoltării cunoştinţelor şi a aptitudinilor de muncă ale studenţilor pentru facilitarea unei integrări optime a acestora pe piaţa muncii.

“Prin prezentul proiect, cora doreşte să ofere studenţilor oportunitatea de a-şi exersa cunoştinţele teoretice într-un mediu de business, cu provocări reale, acest lucru facilitându-le alegerea unei cariere la finalizarea studiilor şi integrarea mai rapidă într-o companie. În prezent, există multe modele de succes în echipele cora, studenţi care au venit în practică, au rămas ulterior în companie şi au avansat pe poziţii importante. În cadrul proiectului, 150 de studenţi din universităţile din Bucureşti vor desfăşura stagii de practică în domenii precum comerţ, marketing, management şi resurse umane”  au declarat reprezentanţii cora.

Proiectul urmăreşte ca cei 150 de studenţi înscrişi în stagiul de practică cora, să aibă acces la serviciile de consiliere în carieră şi să beneficieze de activităţile experienţiale ale aprofundării cunoştintelor însuşite în facultate. Aceştia pot fi înscrişi în sistemul naţional de învăţământ, atât în cel de licenţă, cât şi în cel de master.

Programul este sustenabil  şi transferabil şi prin faptul că cel puţin 65% din studenţii care participă la stagiile de practică se vor insera ulterior pe piaţa muncii sau vor participa activ la cursurile ulterioare unde vor aplica  cunoştinţele, aptitudinile de muncă şi experienţa dobândită, contribuind în timp la dezvoltarea durabilă a pieţei muncii.

„Alte 3 proiecte se vor desfăşura în hipermarketurile cora din Cluj, Ploieşti şi Baia Mare, însemnând că 600 de studenţi vor avea posibilitatea să desfăşoare stagii de practică în domenii precum comerţ, marketing, management şi resurse umane”, au declarat reprezentanţii cora.

La finalul stagiilor de practică se va desfăşura o evaluare finală a întregii activităţii şi se va organiza un concurs cu premii pentru cei mai buni 21 de stagiari.

- Publicitate -

Sciccheria, Steam, Velocita și French Revolution sunt chiriași în clădirea Arghezi 4

Restaurantul cu specific italian Sciccheria, lanțul de cafenele Steam, gelateria artizanală Velocita și cofetăria French Revolution, toate business-uri locale,...

Platforma de licitații Direktcar.ro permite vizionarea mașinilor online, în timp real

Prin Direktcar.ro mașinile sunt vândute direct de proprietari, iar cumpărătorii le pot viziona de la distanță. Licitațiile durează cel...