Cooperativa Țara Mea a investit 9 milioane euro în producția de lactate

Cooperativa Țara Mea produce lactate românești în valoare de 500.000 €/lună, în trei fabrici aflate în  Buzău, Arad și Ploiești. Peste două luni se va deschide fabrica de la Bârlad, în urma unei investiții de 7 milioane de euro. Alți 2 milioane de euro sunt alocați modernizării fabricilor de la Berca și Arad.

În 2017, Țara Mea a înregistrat o cifră de afaceri de 26 milioane de euro.

„Principalul scop  al Cooperativei nu este sa livreze cât mai mult și cât mai repede, ba dimpotrivă: investiția de 2 milioane de euro se va duce către îmbunătățirea tehnologiei de producție a lactatelor – tehnologii de periere, cântărire, ambalare etc. , asftel încât să livrăm consumatorului final produse sănătoase, de cea mai înaltă calitate și producția în sine să fie avantajoasă pentru fabrici – resursele energetice, materia primă și resursele umane să realizeze un raport timp-calitate-cantitate cât mai avantajos posibil.”, a declarat Florin Burculescu, președinte Cooperativa Țara Mea.

Cooperativa Țara Mea Berca, județul Buzău a necesitat o investitie de 3 milioane de euro, produce lunar între 60 și 80 de tone de lactate și are aproape 100 de angajați.

În fabrica Cooperativa Țara Mea Arad s-au investit 4 milioane de euro, iar în Cooperativa Țara Mea Ploiești 200.000 de euro, fiind și un proiect pilot, în care se lucrează manual specialități românești, după rețete tradiționale.

Cooperativa Țara Mea Bârlad urmează să livreze peste 80 de tone lunar. Fabrica va fi gata în două luni și a necesitat o investiție de 7 milioane de euro.

Cum funcționează Cooperativa Țara Mea

Cooperativa Ţara Mea s-a dezvoltat ca un business unic în România începând cu anul 2015. Astăzi, sub umbrela Cooperativei activează aproximativ 350 de fermieri cu activităţi de la cultivarea legumelor , la procesarea lactatelor şi a cărnii de porc şi pasăre etc.

Scopul Cooperativei este, pe de o parte, să crească producția și consumul de produse românești, autohtone și sănătoase, cu o calitate net superioară celor din import, și pe de altă parte, să susțină o creștere economică sănătoasă atât pentru producătorii români cât și pentru economia țării. Țara Mea este singurul proiect de acest gen care a reușit să integreze producția, procesarea și comercializarea, oferind astfel beneficii reale și câștig garantat membrilor.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...