Cooperativa „Țara Mea” a livrat o tonă de caviar românesc anul acesta

Există caviar românesc pe rafturile magazinelor! Iarna trecută, Cooperativa „Țara Mea” a livrat peste 1 tonă, de altfel și prima producție de caviar din România.

Producția se face la Timișoara în cea mai mare fermă piscicolă și fabrică de procesare din România, cu două linii de producție, una pentru pește de calibru mare, iar alta pentru pește de calibru mic.

Unitatea dispune de zonă de ambalare, camere de afumare și depozitare și procesează din ferma proprie de creștere crap, păstrav și sturion, din care se extrage caviar românesc.

Fabrica din Timisoara se întinde pe o suprafață de aproximativ 6 hectare și poate livra 100 de tone de peste produs finit/lună și 10 tone de caviar pe an. De asemenea, poate livra peste 4.000 de tone de pește proaspăt anual.

„Ţara Mea este” cea mai mare cooperativă agricolă din România şi singura cooperativă integrată, cu activităţi de la cultivarea legumelor şi creşterea animalelor până la producția de lactate, conserve, mezeluri, caviar, pește şi produse de băcănie, 100% româneşti.

CITEȘTE ȘI: Inițiativă comunitară pentru restaurarea Vilei Ivanovici din Băile Govora

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

InstaSun, invenția 100% românească evaluată la 4 milioane de euro

Lansat pe piața locală în 2023, InstaSun este un dispozitiv care aplică automat și uniform ulei de protecție solară...

Comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori anul acesta

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori față...