Continuă reabilitarea gratuită a blocurilor din sectorul 1

 

sursa foto: agenda.ro
sursa foto: agenda.ro

Programul de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 1 va continua în aceleaşi condiţii ca şi până acum: gratuit pentru cetăţeni! Prevederea legală potrivit căreia proprietarii de apartamente sunt obligaţi să plătească între 10 şi 30% din costul reabilitării termice a locuinţelor se aplică numai în localităţile în care anveloparea imobilelor se face din fonduri europene.

În Sectorul 1, în acest an, reabilitarea termică este realizată exclusiv din fonduri de la bugetul local, fără ca cetăţenii din această zonă administrativă să achite vreun ban din costul acestei investiţii.

În 2014, Primăria Sectorului 1 va reabilita termic 190 de  blocuri. Până în prezent au fost finalizate lucrările la 35 de imobile, iar la alte 140 lucrările sunt în diverse stadii de execuţie.

Astfel, la sfârşitul acestui an, locatarii din peste 800 de blocuri din Sectorul 1 se vor bucura de beneficiile reabilitării termice: facturi semnificativ mai mici la întreţinere, căldură iarnă şi răcoare vara în apartamente, precum şi clădiri cu un aspect urbanistic plăcut. Administraţia locală a Sectorului 1 îşi propune ca, până la sfârşitul anului 2015, să finalizeze reabilitarea termică la toate blocurile eligibile de a intra în acest program.

“Doresc să-i asigur pe cetăţenii Sectorului 1 că programul de reabilitare termică a blocurilor va continua să fie gratuit! Ar fi nedrept şi inacceptabil ca proprietarii din unele imobile să beneficieze de reabilitare termică gratuit şi alţii nu. Nu putem să le fim unora mumă, iar altora – ciumă. Toţi proprietarii de apartamente plătesc impozite la bugetul local şi toţi au dreptul să beneficieze de investiţiile noastre în aceleaşi condiţii”, afirmă Primarul Andrei Chiliman.

Proiectul de reabilitare termică a blocurilor – “Iarna va fi ca vara!” este o investiţie economică pe timp de criză. Aplicarea proiectului înseamnă creşterea valorii de piaţă a locuinţelor, creşterea economiilor cetăţenilor prin scăderea costurilor de întreţinere a locuinţei, precum şi reducerea risipei de resursă energetică.

Pe lângă beneficiile de ordin economic, prin programul de reabilitare termică comunitatea Sectorului 1 va locui într-o zonă coerentă din punct de vedere urbanistic şi estetic.

- Publicitate -

Ultimele

Clariant închide fabrica de bioetanol din comuna Podari, județul Dolj

Gigantul elvețian Clariant a luat decizia de a-și opri producția de bioetanol sunliquid la Podari, județul Dolj și de...