Consumatorii cheltuiesc mai mult pentru servicii de streaming video

Cheltuielile medii lunare ale gospodăriilor cu platformele de streaming video la cerere au crescut cu aproape 30% față de anul trecut, de la 48 USD la 61 USD, sumă care acoperă în medie patru abonamente, potrivit studiului Deloitte Digital Media Trends 2024.

Costurile lunare variază de la o generație la alta, Millennials având abonamente în valoare de 67 USD, similar cu exponenții generațiilor Z (63 USD) și X (62 USD), în timp ce Boomers (53 USD) și Matures (37 USD) se află la polul opus.

Toleranța consumatorilor la creșterile de prețuri se apropie de limită, 48% dintre participanții la studiu declarând că și-ar anula abonamentul la serviciul lor preferat de streaming video dacă prețurile lunare ar crește cu încă 5 USD.

De altfel, prețul este în continuare factorul principal în decizia de a achiziționa un abonament, iar 36% dintre cei chestionați spun că conținutul disponibil pe platformele de streaming video nu merită prețul.

În acest context, versiunile de abonamente cu reclame, care sunt mai ieftine, atrag mai multe gospodării (46% se abonează la cel puțin o astfel de versiune).

Totuși, rata medie de anulare a abonamentelor a scăzut ușor la 40%, de la 44% anul trecut, deși rămâne considerabil mai mare printre consumatorii mai tineri – 54% în cazul Millennials și 52% în cazul Gen Z.

CITEȘTE ȘI: Jumătate din români utilizează servicii de streaming video

- Publicitate -

Românii au comandat anul trecut 365 de burgeri pe oră prin platforma Tazz

În 2024, preparatul preferat al românilor a fost burgerul, care a fost comandat, în medie, de 365 ori pe...

Centrul comercial Zacaria Retail Park Cisnădie se deschide anul acesta

Grupul Zacaria, specializat în dezvoltarea proiectelor rezidențiale și industriale, a demarat construcția primului parc de retail din portofoliu. Situat...