Construcția unei anexe lipite de casă: 5 lucruri de știut

O gospodărie înseamnă adeea mai mult decât o casă și o grădină, pentru că de asemenea vei avea nevoie de o anexă care să te ajute în ceea ce privește depozitarea și organizarea.

Dacă vrei ca această anexă să fie efectiv lipită de casă, atunci ar trebui să știi că există câteva criterii speciale pe care ar trebui să le știi.

Obținerea anexei de construire

Primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când te gândești la o anexă lipită de casă este să obții autorizația de construire. Desigur, acest lucru presupune realizarea unui nou proiect tehnic care va presupune un necesar de materiale, de la teava rectangulara pentru construcții la beton, lemn și materiale de finisare. 

Dacă te întrebi de ce este necesar să obții din nou autorizație de construire, deși intenționezi să construiești pe un teren deja utilizat, ei bine răspunsul este simplu. Chiar dacă o construcție se află deja pe acel teren, avizarea ei s-a făcut luând în calcul încărcările ei asupra terenului. 

Pentru a construi o anexă, fie un depozit, o bucătărie de vară sau o cameră de oaspeți, este necesar să afli dacă terenul suportă construirea și dacă rezistă încărcărilor date de către construcție plus anexă. 

De asemenea se iau în calcul și aspectele structurale ale anexei, care țin de rezistență și durabilitate, pentru că un colaps al unei anexe lipite de casă poate însemna o influență enormă asupra acesteia.

Este nevoie așadar de o evaluare a situației, din care să rezulte că atât terenul, cât și casa, împreună cu anexa viitoare vor putea rezista încărcărilor.

Realizează o fundație stabilă

Dacă vrei o anexă care să reziste, va trebui să ai în vedere realizarea unei fundații cât mai stabile. Vei avea nevoie de aceasta pentru a preîntâmpina efortul de forfecare a pământului, care poate pune în pericol ambele construcții. O fundație corectă îți aduce o stabilitate foarte bună, iar în acest fel ambele construcții vor rezista în timp. 

Asigură hidroizolarea clădirilor

Alipirea a două construcții poate însemna că nu vei mai avea cum să intervii niciodată la nivelul joncțiunii dintre acestea. Pentru a fi sigur că îți protejezi ambele clădiri de infiltrațiile de apă, soluția cea mai simplă este hidroizolarea fundațiilor și a soclului. 

În acest fel vei fi sigur că nu vei fi nevoit să te confrunți cu problema infiltrațiilor apărute în zona de alipire, acolo unde apa poate pătrunde cu ușurință, generând condens și potențiala apariție a mucegaiului. 

Hidroizolarea acestor elemente constructive va avea ca efect crearea unei bariere împotriva apei, iar cele două construcții vor fi protejate pe întreaga lor durată de viață. 

Izolează termic cele două clădiri

La fel ca și în cazul hidroizolației ar trebui să procedezi și cu izolarea termică. Folosește un material puternic de izolare care să te ajute, cum ar fi vata minerală bazaltică, iar în acest fel te vei bucura de o locuință eficientă din punct de vedere termic, dar și de o anexă protejată din punct de vedere al pierderilor de căldură. 

Asigură sistemul pluvial

La joncțiunea dintre cele două clădiri va trebui să instalezi un sistem care să preia apa provenită din precipitații, pe care să o devieze mai apoi spre exteriorul clădirii. Un sistem format din burlane și jgheaburi te va ajuta în acest sens, iar în acest fel vei preîntâmpina situația acumulării de apă între ziduri. 

O anexă alipită de o locuință existentă nu trebuie să devină o povară, iar soluțiile prin care poți realiza o astfel de structură îți sunt la îndemână. Realizează documentația, alege materialele potrivite, construiește în mod corect și vei vedea că alegerea unui astfel de sistem este una dintre cele mai bune. 

- Publicitate -

1 din 7 români consideră că deșeurile de plastic din natură au devenit o problemă majoră

Deșeurile din plastic aruncate în natură – în păduri, ape sau pe marginea drumului – sunt considerate una dintre...

Românii au nevoie de o sumă mai mare decât salariul mediu anual mediu ca să-și permită o mașină SH

După analizarea piețelor de mașini second hand din 23 de țări europene, s-a constatat că, în medie, este nevoie...