Construcția Bistrița Retail Park finanțată de Garanti Bank

Compania de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate a facilitat obținerea unei finanțări de 4,5 milioane de euro de la Garanti Bank în scopul dezvoltării parcului de retail Bistrița Retail Park.

Proiectul Bistrița Retail Park este amplasat pe Calea Moldovei 13, la câteva minute de centrul vechi al orașului, în noul pol comercial completat de Altex, Selgros și Penny Market.

Parcul va avea o galerie comercială de 7.800 mp. Antreprenorul general este Campedor, o firma locală de construcții din Bistrița cu o vastă experiență în construcții rezidențiale și de retail, iar Project Managerul este Vitalis.

„Având în vedere creșterea PIB din ultimii ani și perspectivele optimiste de anul acesta, creșterea puterii de cumpărare și a cererii interne per ansamblu au determinat o creștere a cererii pe piața de retail, dezvoltatorii și retailerii orientându-se spre orașe secundare, unde există potențial de creștere la costuri semnificativ reduse pentru astfel de formate de retail”, susține Codrin Matei, Managing Partner la Crosspoint, Head of Capital Markets, Office Agency & Business Development, responsabil de acest mandat.

Ionuț Bordei, CEO Element Development declară „Am apelat la Crosspoint deoarece au demonstrat a avea un istoric solid în ceea ce privește consultanța în vederea finanțărilor și alte servicii de consultanță imobiliară, obținând astfel condițiile de finanțare pe care ni le-am dorit pentru continuarea cu succes a proiectului demarat”. Investiția totală este de 9 milioane euro.

Crosspoint Real Estate a mai fost implicată în trecut în obținerea finanțării pentru achiziția Galeria Mall Buzău, precum și alte tranzacții importante cum ar fi: reprezentarea grupului maghiar Futureal în achiziționarea a 15.000 mp de teren, o tranzacție în valoare de 3,7 milioane de euro,  prima închiriere Kaufland într-un centru comercial,  3.900 mp în Festival Shopping Center în Sibiu și tranzacționarea terenului de 12.700 mp pe care se dezvoltă parcul de birouri The Bridge, deținut de Forte Partners.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...