Consiliul Concurenţei a sancţionat GlaxoSmithKline cu 11,9 milioane lei

Consiliul Concurentei a sancţionat compania GlaxoSmithKline (GSK) cu 11,9 milioane lei pentru nerespectarea unora dintre angajamentele pe care şi le-a asumat în cadrul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă.

Consiliul Concurenţei a încheiat, în 2017, o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă al GSK, după ce compania şi-a asumat o serie de angajamente referitoare la medicamentele Avodart şi Seretide, pentru a elimina îngrijorările de natură concurenţială.

GlaxoSmithKline era obligată sa furnizeze cele două medicamente pe piaţa din România timp de doi ani, în cantităţi care să acopere cererea pacienţilor, determinată pe baza datelor furnizate de surse independente.

În urma monitorizării implementării angajamentelor, Consiliul Concurentei a constatat nerespectarea parţială a acestora, prin încetarea comercializării a trei forme ale produsului Seretide înainte de termenul prevăzut, de doi ani.

Practic, prin acţiunile sale, GlaxoSmithKline a determinat scoaterea acestor produse din lista de medicamente compensate a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

GlaxoSmithKline consideră că şi-a îndeplinit angajamentele

GSK consideră că a „îndeplinit angajamentele comunicate de Consiliul Concurenţei şi îşi rezervă dreptul de a ataca în instanţă amenda primită de la această autoritate”, după cum au declarat reprezentanții companiei pentru Agerpres.

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...