Conexiunea la internet în localitățile mici, considerată cel mult medie de români

Jumătate dintre români consideră calitatea internetului cel mult medie în orașele mici și zonele rurale ale țării, arată o analiză a Asociației Române de Fibră Optică (AFOR).

Șase din zece oameni plasează browsing-ul sau navigația online printre minimul necesar de a fi acoperit, 58% doresc și WiFi gratuit, iar patru din zece consideră esențiale streaming-ul și apelurile video.

Alți 31% dintre români optează pentru telemedicină între nevoile de bază de ar trebui acoperite de conectivitatea online.

Cât de importantă este conexiunea la internet pentru cei care lucrează remote din localități mici

Analiza arată că 56% dintre români s-ar reloca în regim remote în localități mici sau în mediul rural, dacă ar avea un pachet minim garantat de conectivitate.

55% dintre respondenți ar sprijini o comunitate a unui mic oraș, comună sau sat să atragă și să își dezvolte propria rețea de fibră optică.

72% cred că o localitate ar trebui să compenseze deficiențele de semnal ale operatorilor mobili prin propria rețea de fibră optică.

Mai mult decât atât, 46% dintre români ar fi dispuși să plătească 100 euro pentru a-și racorda casa sau apartamentul la o rețea comunitară de fibră optică subterană.

64% dintre respondenți sunt de părere că dacă un oraș mic, o comună sau un sat ar avea propria rețea de fibră optică, și intervențiile și suportul tehnic ar fi mai rapide și mai eficiente.

Românii preferă conexiunea la internet prin WiFi

Indiferent de locul din țară în care se află, românii preferă să se conecteze online într-o proporție covârșitoare prin WiFi – 59%.

A doua opțiune preferată este conexiunea printr-o priză de fibră optică, legată apoi la un router – 26,6%.

Urmează o priză de fibră optică la intrare și apoi prize de fibră optică în fiecare camera, pentru o casă complet conectată – 6,7%.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...