Complexul Herăstrău a intrat sub administrarea CSM București

În ședința de astăzi, 25 august, a Consiliului General al Municipiului București s-a votat proiectul de hotărâre privind transmiterea din administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement în folosință gratuită, Clubului Sportiv Municipal București, a imobilului reprezentând secțiune din Parcul Herăstrău, cu adresa administrativă Sos. Nordului nr. 7-9, sector 1.

Clubul Sportiv Municipal București va putea utiliza gratuit imobilul compus din construcții în suprafața totală de aproximativ 326 de metri pătrați și teren aferent de 1.244 de metri pătrați, secțiune din Parcul Herăstrău, pentru activități exclusiv sportive.

Predarea-primirea terenului urmează să se facă între ALPAB și Clubul Sportiv în 30 de zile de la data intrării în vigoare a documentului votat de CGMB.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, le-a explicat consilierilor generali că un club sportiv de kaiac canoe este în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea în Herăstrău din cauza unei terase.

‘S-a făcut plângere penală, acest proces își urmează cursul. Se va stabili astfel cum s-a dat acea autorizație și cum în această zonă a apărut un restaurant-terasa. Intenționam să salvăm acest club sportiv prin preluarea lui la Clubul Sportiv Municipal. Se va numi CSM Dinamo. Salvăm un club sportiv de cei care construiesc ilegal terase în Herăstrău. Este un proiect care salvează o situație și nu creează o oportunitate pentru vreun agent economic’ a declarat Primarul General, Gabriela Firea, care a explicat că în ceea ce privește cele 7 ha din Herăstrău exista o decizie judecătorească definitivă și că ‘toți patronii de terase vor trebui să intre în legalitate. Din acest moment, ALPAB nu mai are permisiunea să facă asocieri în urma cărora să organizeze activități comerciale. Nu este vorba doar de Herăstrău, e vorba de toate parcurile și zonele pe care Municipalitatea le are în subordine. În ceea ce privește societățile care au construit cu autorizație de construcție legală, dar care plătesc chirie unor privați ce nu au de fapt în proprietate acele suprafețe, trebuie să intre în legalitate și să încheie contracte directe cu Primăria, plătind Municipalității toate taxele și impozitele aferente’.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...