All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

marți, 20 aprilie, 2021
-PUBLICITATE-

Companiile românești vor aloca 20% din cifra de afaceri pentru digitalizare

Conform datelor Connections, majoritatea companiilor românești mari și medii vor aloca în următorii 2 ani peste 20% din cifra de afaceri pentru digitalizare.

Înainte de pandemie companiile bugetau între 10% și 20% din venituri pentru procesele de tehnologizare.

În prezent se observă o creștere accelerată în zona de tehnologie pe bază de AI și procese de automatizare robotizată.

Randamentele investitiilor în digitalizare sunt, conform datelor interne Connections, între 300-800%, în funcție de industrie și de tipul de operațiuni optimizate prin tehnologie.

Bugetul minim pe care o companie ar trebui să îl aloce pentru un astfel de proiect pleacă de la 10.000 euro și poate să meargă până la multe sute de mii de euro, chiar și peste 1 milion euro.

Excluzând industria IT, impactul digitalizării a fost cel mai vizibil în cadrul sectoarelor financiar-bancar, retail, sănătate, producție și transporturi.

Companiile aleg digitalizarea pentru creșterea productivității muncii și eficiența în luarea deciziilor pe baza datelor generate în timp real.

Alte rațiuni care stau la baza digitalizării companiilor sunt reducerea costurilor, eficientizarea proceselor interne, dar si eliberarea resursei umane de task-urile repetitive.

Gradul de digitalizarea din România, sub media europeană

Conform raportului DESI 2020, țara noastră se clasează pe locul 27 din cele 28 de state membre ale UE în ceea ce privește gradul de integrare a tehnologiei în business, depășind doar Bulgaria.

Totuși, 35% din firmele locale, se pregătesc pentru digitalizare în următorii doi ani, arată rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională.

- PUBLICITATE -

TREBUIE SĂ CITEȘTI