Companiile producătoare de aluminiu cer intervenția UE în cazul taxei privind exporturile în SUA

European Aluminium, asociația care reprezintă interesele tuturor companiilor din industria aluminiului european, solicită Uniunii Europene intervenția rapidă în rezolvarea situației privind exporturile de aluminiu în SUA, prin care companiile europene vor trebui să plătească o taxă de 10% din valoarea acestora.

„Suntem îngrijorați de decizia SUA de a impune o taxă de 10% pe toate importurile de aluminiu din Europa. Având în vedere relația comercială istorică și numărul foarte mare de companii care operează pe ambele continente, credem că Europa ar fi trebuit exceptată de la această taxă. Dacă această taxă se aplică va afecta grav relațiile noastre comerciale cu SUA. Companiile europene de aluminiu exportă produse de peste 1,2 miliarde de dolari anual către SUA și împarte cu producătorii americani numeroase clustere industriale și hub-uri de cercetare”, spune Gerd Götz, Director General al European Aluminium.

Chiar dacă companiile europene vor fi exceptate de la plata acestui tarif, industria europeană a aluminiului tot va fi afectată de noile decizii economice ale SUA. European Aluminium estimează că aproximativ 20% din exporturile mondiale de aluminiu primar și 35% din exporturile mondiale de produse din aluminiu semi-fabricat vor ajunge pe piața europeană, după redirecționarea exporturilor companiilor din țările mai slab dezvoltate.

„Această măsură impusă de SUA ne lovește foarte grav, mai ales că producătorii europeni de aluminiu sunt puși sub o presiune imensă de capacitățile de producție supradimensionate din China. Cerem UE să ia măsuri imediate, altfel industria europeană a aluminiului va dispărea”, a adăugat Gerd Götz.

România este una din țările europene cu o industrie a aluminiului puternică, Vimetco Alro fiind membru al European Aluminium.

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...