Companiile nu sunt încă pregătite pentru munca hibridă

Majoritatea companiilor nu au comunicat până în prezent angajaților niciun plan privind modul în care își vor desfășura activitatea după încheierea pandemiei COVID-19, arată o analiză EY.

Datele analizate arată că 79% dintre angajatori intenționează să facă o serie de modificări, de la moderate la semnificative, către un regim de muncă hibrid.

Pentru un astfel de sistem ar opta 90% dintre angajați, care își doresc flexibilitate în alegerea locului și programului de muncă.

Pe de altă parte, 35% dintre angajatori vor ca toți angajații lor să revină la un program de lucru integral la birou după încheierea pandemiei.

Cu toate acestea, doar 40% dintre angajatori și-au comunicat aceste planuri, generând o stare de nemulțumire în rândul angajaților.

Vaccinare obligatorie pentru a merge la birou?

Conform studiului, 43% dintre respondenți spun că vor impune angajaților să fie vaccinați cu schema completă înainte de a reveni la munca de la birou.

Un procent similar (42%) plănuiește să stimuleze vaccinarea prin acordarea de zile libere, în condițiile prevăzute de lege.

Mai mult, 51% dintre angajatorii respondenți intenționează să reducă numărul călătoriilor în interes de serviciu după pandemie.

În același timp, 66% dintre angajații respondenți își doresc ca acestea să se reia.

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...